Skip to navigation Skip to main content

5 tips voor een bijzondere vakantie in de bergen

54232 - 5 tips voor een bijzondere vakantie in de bergen

Iedere vakantie in de bergen is bijzonder, maar je kunt het nog specialer maken! Door op een alternatieve manier door de Alpen te reizen, een bijzondere activiteit te ondernemen of op een onvergetelijke plek te overnachten. Deze zomer kun je je vakantie in de bergen net dat beetje extra geven. Mogelijkheden genoeg! In dit artikel 5 tips voor een bijzondere vakantie in de bergen.

1. Boek een bijzondere accommodatie midden in de bergen

Waar je ook naartoe gaat in de bergen, je kunt er overal een bijzondere vakantie maken. Overnachten op een camping, in een vakantiehuis of hotel is fijn, maar er zijn accommodaties die nét dat beetje extra hebben. Via Natuurhuisje.nl kun je prachtige hutten boeken die zich compleet in de vrije natuur bevinden. Liever meer luxe? Kies bijvoorbeeld voor een chalet in Oostenrijk met een eigen zwembad. Niet alleen de accommodatie zelf kan bijzonder zijn, ook op de locatie kan dit van toepassing zijn. Zo is het in de Alpen mogelijk om 3100 meter te overnachten of om in een boomhotel te slapen. Een bijzonder adres om te overnachten in de bergen is zo gevonden!

54232 - chalet uitzicht meer alpen

2. Onderneem dingen die je nog nooit hebt gedaan

In de bergen kun je tal van activiteiten ondernemen waar je elders niet snel mee in aanraking zal komen. Het gevoel van vliegen ervaren? Ga paragliden! Klimmen, glijden en zwemmen in een ruige rivier? Canyoning! Ook met kinderen vallen er tal van spannende outdoor activiteiten te ondernemen die ze niet snel zullen vergeten. Ga raften op een van de vele ruige rivieren, ga klimmen in een klimpark of daal van een berg af in een mountaincart. Door dingen te doen die jullie nog nooit hebben gedaan, wordt je vakantie in de bergen opeens heel speciaal!

54232 - canyoning alpen

3. Stap uit je comfortzone en ga een uitdaging aan

Altijd al eens een huttentocht willen doen? Of een vierduizender willen beklimmen? Ga de uitdaging aan! Je hebt nu nog tijd genoeg om je voor te bereiden. In de bergen kun je tal van bijzondere uitdagingen aangaan. Doe mee aan een fietstocht voor het goede doel, ga net als collega Miranda te voet de Alpen over of schrijf je in voor een triatlon in de bergen. Welke uitdaging je ook aangaat in de berg, je zal het niet snel vergeten!

Bucket list 2022: wat ga jij dit jaar doen in de bergen?
54232 - huttentocht alpen uitdaging

4. Reis op een bijzondere manier door de Alpen

Het ligt voor de hand om met de auto naar de Alpen te reizen. De Alpen lenen zich uitstekend voor een roadtrip. Rijd over de diverse bergpassen en volg een van de bijzondere autoroutes. Het gevoel van vrijheid wordt alleen maar groter wanneer je voor de camper kiest. Je kunt in Nederland eenvoudig een camper huren om mee in de Alpen op vakantie te gaan. Wil je liever achteroverleunen tijdens het reizen, kies dan voor de trein. Een treinreis door de Alpen is een enorme aanrader. De trajecten zijn stuk voor stuk adembenemend.

De 8 mooiste treinritten van de Alpen
54232 - vakantie camper bergen

5. Ga naar plekken waar (bijna) niemand anders komt

Er zijn van die plekken in de Alpen die je bezocht moet hebben. Op de top van de Jungfraujoch, op de Grossglockner Hochalpenstrasse of bij de Königssee ben je niet snel alleen, maar toch moet je hier echt zijn geweest. Wijk je af van de gebaande paden dan kom je op plekken waar bijna niemand anders komt. Pure rust en pure schoonheid! Ga eens een keer niet naar Tirol, maar naar het onontdekte Steiermark of een van de natuurparken van de Franse bergen. Ook dichter bij huis, in de Eifel of het Zwarte Woud, kom je tijdens een wandeling soms urenlang niemand tegen!

Meren Italië: onbekende pareltjes

54232 -
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.