Bucket list 2022: wat ga jij dit jaar doen in de bergen?

Bucket list 2022: wat ga jij dit jaar doen in de bergen?

1 januari 2022

door Miranda in Algemeen

Het nieuwe jaar is begonnen en namens het hele team van Indebergen.nl wensen we jullie een fijn, gelukkig en vooral gezond en bergachtig 2022 toe. Persoonlijk ben ik nooit zo van de goede voornemens, maar fijne (vakantie)plannen maken vind ik wél leuk! Ondanks de coronacrisis heb ik zowel in 2020 als in 2021 gelukkig behoorlijk wat tijd in de bergen door kunnen brengen en ik hoop dat dat dit jaar niet anders zal zijn. Voorzichtig ben ik dus al weer wat ideeën voor bestemmingen en activiteiten aan het bedenken. Jij ook? Om je alvast even op weg te helpen, hieronder een lijstje met dingen die jij voor dit jaar op je 'bergen bucket list' zou kunnen zetten. Waar ga jij voor?

#1. Überhaupt weer naar de bergen gaan

Er zijn veel mensen die de afgelopen twee jaar hun bergvakantie hebben moeten laten schieten om verschillende redenen. Financieel, gezondheid of misschien vond je de maatregelen rondom het coronavirus veel gedoe. Dat kan. Wellicht is jouw belangrijkste doel dus wel om dit jaar gewoon weer te kunnen gaan. Dat snappen we heel goed, je hebt de bergen vast enorm gemist!

Uitzicht in de bergen
Veel mensen hebben dit soort uitzichten gemist de afgelopen twee zomers

#2. Een huttentocht maken

Het maken van een meerdaagse wandeling, waarbij je overnacht in berghutten, is voor veel wandelaars een droom. Van hut naar hut lopen, onderweg genieten van prachtige berglandschappen en 's avonds en 's ochtends genieten van de mooiste zonsondergangen en -opkomsten. Iets voor jou?

#3. Die ene bergtop beklimmen

Houd jij van wandelen en bedwing je het liefst elk jaar weer een andere bergtop? Dan staat er wellicht dit jaar ook wel weer eentje op je bucket list. Op welke top, of toppen, hoop jij dit jaar te staan?

#4. Nóg harder genieten dan anders

De afgelopen tijd heeft ons duidelijk gemaakt dat (onbezorgd) reizen niet vanzelfsprekend is. We hebben te maken gehad met coronaregels en negatieve reisadviezen, waardoor vakantievieren niet altijd even 'normaal' was als vroeger. Het zorgde er in ieder geval wel voor dat ik nóg meer van de bergen genoot dan ooit te voren en dat ga ik dit jaar weer doen!

Genieten in de bergen
Gewoon op een bankje zitten en genieten van de bergen

#5. Gewoon weer naar hetzelfde dorp als altijd

Veel landgenoten gaan jaarlijks naar hun eigen vaste stekkie in de bergen. Niks mis mee! Zelf kom ik bijna ieder jaar in Riva del Garda en Torbole aan het Gardameer, omdat dat voor mij gewoon een van de mooiste en fijnste plaatsen is om vakantie te vieren. Water en bergen zijn voor mij een perfecte combinatie, dus ik hoop er ook in 2022 weer een keer te komen.

#6. Met een racefiets een beroemde bergpas beklimmen

Ik vind het altijd een mooi gezicht: wielrenners die een bergweg bedwingen. Met diep respect haal ik ze in met de auto en denk ik regelmatig: 'dat zou ik ook eens moeten doen!'. Ik zit regelmatig op een mountainbike in de bergen, maar op een racefiets ben ik nog nooit bergop gefietst. Misschien moet dit in 2022 dan maar eens gebeuren.

#7. De Alpen te voet over wandelen

In 2021 wandelde ik samen met Richard de Alpen over, een geweldig avontuur. In 7 dagen liepen we van Oberstdorf in Duitsland naar Meran in Italië, waarbij we geen gebruik wilden maken van bussen of bergliften. De individuele dagtochten waren prachtig en het bereiken van het einddoel was fantastisch. Ik weet nog niet wat we dit jaar willen doen, maar een meerdaagse wandeltocht staat ongetwijfeld weer op het programma.

E5 over de Alpen te voet
Te voet de Alpen over is een geweldig mooi avontuur

#8. Vaker naar de bergen

Heb jij de afgelopen jaren je vakanties gemist en wil je dat dit jaar inhalen? Doen! Wanneer je de mogelijkheid hebt om meerdere keren per jaar naar de bergen te gaan, is dat een enorme luxe en erg fijn. Daarnaast verheugen de locals in de bergen zich op je komst, want ook daar was het crisis, dus ook zij hebben wat in te halen ;-).

#9. Met de auto of motor die mooie bergpas rijden

Er zijn zoveel prachtige bergpassen in de Alpen. Op mijn lijstje staat nog de Stelviopas. Hoewel ik vaak in Italië kom en er al veel gezien heb, ben ik nog nooit over de beroemdste pas van het land gereden. Misschien gaat dat dit jaar wel gebeuren. Welke pas staat nog op jouw lijstje?

#10. Een roadtrip door de Alpen

Met de auto door de Alpen reizen vind ik heerlijk! In een paar weken veel verschillende bestemmingen aandoen en daar verschillende activiteiten ondernemen: ik houd ervan. Tussendoor over de mooiste bergwegen rijden om van A naar B te komen, heerlijk! Helemaal leuk vind ik het wanneer de route vooraf niet helemaal vast staat. 

Roadtrip Alpen
Heerlijk: met de auto op roadtrip door de Alpen!

Wat zijn jouw plannen dit jaar? Laat een reactie achter op een van onze social kanalen.


Zomervakantie tips