Skip to navigation Skip to main content

Großglockner Hochalpenstrasse

Ford op parkeerplaats van de Großglockner Hochalpenstrasse
Großglockner Hochalpenstrasse
© Spalder Media Group
Großglockner Hochalpenstrasse
© Spalder Media Group
Großglockner Hochalpenstrasse 4
© Spalder Media Group
  • Oostenrijks bekendste bergweg
  • 48 km en 36 haarspeldbochten
  • Met de auto tot 2571 meter hoogte

De Großglockner Hochalpenstrasse is de bekendste en populairste bergweg van Oostenrijk. Jaarlijks komen hier meer dan 900.000 toeristen om de route met de auto, bus, motor of fiets te rijden. De Großglockner Hochalpenstrasse is 48 km lang, telt maar liefst 36 haarspeldbochten en bereikt een maximale hoogte van 2571 meter.

Van Bruck am Großglockner naar Heiligenblut

De Großglockner Hochalpenstrasse verbindt de plaatsen Bruck am Großglockner en Heiligenblut met elkaar. De brede en goed onderhouden Alpenweg leidt door een waanzinnig mooi landschap met vele drieduizenders. Het hoogste punt waar je met de auto kunt komen is de Edelweiß-Spotze op 2571 meter hoogte. Onderweg zijn er voldoende parkeerplaatsen om te stoppen en onderweg is er van alles te zien en te beleven. Om gebruik te maken van de weg, dien je een dagpas te kopen. ’s Winters is de Großglockner Hochalpenstrasse gesloten vanwege de sneeuwval. In het voorjaar is men vervolgens meer dan 14 dagen bezig met het sneeuwvrij maken van de weg.

Geschiedenis van de Großglockner Hochalpenstrasse

In 1924 bedacht een groep Oostenrijkers dat ze een weg wilden aanleggen over de Hochtor. Het idee belandde al snel diep in de kast, waar het vervolgens 5 jaar later werd uitgetrokken om de werkgelegenheid een impuls te geven. 3200 man werkte gedurende 1,8 miljoen diensten aan de weg die vervolgens in 1935 geopend kon worden. Het verwachte aantal bezoekers van 120.000 liep al snel op tot 900.000 vandaag de dag. Omgerekend naar de huidige koers heeft de weg ruim 53 miljoen gekost.

12 leuke tussenstops

De Großglockner Hochalpenstrasse is een populaire dagtocht. Niet alleen vanwege de prachtige uitzichten op de Großglockner en omgeving, maar ook om de vele bezienswaardigheden. Onderweg passeer je 12 tussenstops. Stuk voor stuk leerzame en leuke tussenstops die je uitstapje naar de Großglockner compleet maken. Zo kun je de afslag nemen naar de Edelweiss spitze (2571 m), een prachtige foto schieten bij de Fuscher Törl of meer te weten komen over de bouw van de route bij het Fuscher Lacke.

Kaiser-Franz-Josefs-Höhe

Hoewel de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe niet het hoogste punt is van de Großglockner Hochalpenstrasse, wordt dit toch als het eindpunt van de route gezien. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op ‘Koning van de Alpen', de Großglockner en de Pasterzengletsjer (grootste gletsjer van de Oostalpen). In het bezoekerscentrum kom je meer te weten over de berg en het landschap. Ook is er een kleine supermarkt, restaurant en een museum op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe.

Afbeelding - stxakei0gclx91zyumlj
© Spalder Media Group
Grossglocknerlogo

Großglockner Hochalpenstrasse

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 40,-

Prijs voor een personenauto

Openingstijden

Maandag 05.00 - 21.30
Dinsdag 05.00 - 21.30
Woensdag 05.00 - 21.30
Donderdag 05.00 - 21.30
Vrijdag 05.00 - 21.30
Zaterdag 05.00 - 21.30
Zondag 05.00 - 21.30

Openingstijden 1 mei tot 31 augustus. Check de overige tijden op de website.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers