Skip to navigation Skip to main content

Wandelen in Kitzbühel: 5 unieke wandeltochten

Kitzbueheler Horn Wandelen
© Kitzbühel Tourismus

Dat de regio Kitzbühel een waanzinnige omgeving is om in te wandelen, bewijzen de cijfers wel. Ruim 1000 (!) km aan wandelroutes ligt hier voor je klaar. Over hoge toppen of langs romantische bergpassages, met zo'n groot aanbod aan paden is er geen twijfel mogelijk over de veelzijdigheid aan routes. Maar een aantal wandelingen steken er, wat ons betreft, met kop en schouders bovenuit. Omdat ze simpelweg héél mooi zijn, bijzonder of juist uitdagend. Ga je wandelen in Kitzbühel, noteer dan zeker deze 5 unieke wandeltochten. 

Wandelen in Kitzbühel: talloze mooie routes

Je hoeft geen fervente bergwandelaar te zijn om op pad te gaan in Kitzbühel, want het aanbod aan wandelingen is ontzettend uitgebreid. Ga lekker op huttentocht en geniet van diverse stops onderweg (met een heerlijk Tirools gerecht natuurlijk). Of wandel richting het water en kijk je ogen uit bij kletterende watervallen en vreedzame bergmeren. En wil je uitdaging? Dan ga je op weg naar de hoogste top. Naast dat je zelf eropuit kunt trekken, kun je ook kiezen voor een begeleide wandeltocht. Eén ding is zeker, tijdens een vakantie in Kitzbühel wil je de bergen in. Zeker voor het maken van de volgende unieke wandeltochten!

Wandelen om en nabij het water in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

1. Wandel de legendarische Streif

De naam 'Streif' komt je wellicht bekend voor. Onder het wintersportpubliek is deze piste, die rechtstreeks uit de World Cup skiën komt, een waar begrip. Hij wordt jaarlijks bedwongen door de beste skiërs ter wereld tijdens de welbekende 'Hahnenkamm-Rennen'. Maar je kunt 'm niet alleen trotseren op twee latten, ook op bergschoenen kun je hem doen. 's Zomers kun je er bepaalde trajecten van bewandelen. Zo kun je vanaf de finish richting het starthuis hiken, maar je kunt ook op meer relaxte wijze de berg op door gebruik te maken van gondels. Leuk weetje: de gondels zijn vernoemd naar winnaars van voorgaande Hahnenkamm-Rennen. De lengte van de tocht is vijf kilometer en wandel je 'm naar boven, dan dien je 887 hoogtemeters te overbruggen. 

2. Zonsopkomst vanaf de Kitzbüheler Horn

Klinkt als een waanzinnig moment en dat is het ook. Voor deze wandeltocht moet je vroeg uit de veren, maar dan staat je wel een geweldige bergbelevenis te wachten. Met de Hornbahn ga je al om 04.30 uur de berg op en start je de dag eerst met een vers bergontbijt. Nog voor de zon haar eerste stralen laat schijnen, nuttig jij al heerlijke verse producten op 2000 meter hoogte op de Kitzbüheler Horn. Terwijl de wereld langzaam ontwaakt, sta jij op de top om als eerste het hele kleurenpalet van de zonsopkomst te bewonderen. Na het ontbijt en het bewonderen van de opgaande zon, start een begeleide wandeltocht op hoogte. 

Wandelen in Kitzbühel bij zonsopkomst
© Kitzbühel Tourismus

3. Langs het water met de Vier-Seen-Runde

Tijdens deze prachtige wandeltocht staat het thema 'water' centraal. De route leidt namelijk langs prachtige stukken natuur waar maar liefst vier bergmeren onderdeel van zijn. Via het bergstation van de Hahnenkammbahn start je de tocht die je via de St. Bernhards kapel eerst naar het stuwmeer Ehrenbachhöhe brengt. Zodra je je weg daarna vervolgt, word je verrast met prachtige uitzichten op de Hohe Tauern tot aan de Loferer Steinbergen. Daarna staan er nog een paar plaatjes je te wachten: de Brunnsee, Pengelsteinsee en Usterkarsee zijn allemaal onderdeel van deze mooie wandeltocht. En ook fijn, want je kunt er meteen verkoeling zoeken op hete zomerdagen!

4. De '9-toppen ervaring'

In de uitdagendere sectie kom je deze wandeltocht tegen, die ondanks z'n niveau, absoluut thuishoort in de lijst met unieke wandeltochten in Kitzbühel. Zoals de naam al zegt loopt deze route namelijk langs maar liefst negen bergtoppen. Een pure bergbelevenis! Trek hier flink wat uurtjes voor uit en zorg voor een goede conditie, want dit is niet zomaar een tocht. De toppen die trotseert zijn de Laubkogel, Hahnenkampel, Rauber, Saalkogel, Tristkogel, Teufelssprung, Gamshag, Kleiner Schütz en Schützkogel. Dat de uitzichten onderweg adembenemend zijn, hoeven we je denk ik niet meer te vertellen. 

Kaiserschmarrn in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

5. Culinaire wandeltocht op hoogte

Bij menig wandelaar favoriet en wij snappen wel waarom. De culinaire wandeltocht is een route die je aflegt op hoogte. Je komt uiteraard langs prachtige stukken natuur die de regio Kitzbühel kenmerken, maar belangrijker nog: je stopt bij allerlei gezellige berghutten voor de lekkerste gerechten. De wandeltocht neemt je mee door de Südberge rond 1600 meter hoogte. Voor elk gerecht stop je bij een ander fijn bergrestaurant die je een lekkernij uit de regio voorschotelt. Zo leer je de regio zowel te voet als op culinair gebied kennen! Deze unieke wandeltocht in Kitzbühel vindt wekelijks van woensdag tot en met zondag plaats en is te boeken tot oktober. 

Meer mooie wandeltochten

Andere wandeltochten maken in Kitzbühel of benieuwd naar alle routes? Via het interactieve tourportaal kun je alle wandel-, fiets-, hardloop- en nordic walkingroutes vinden. Zo kun je een tocht zoeken die bij je past en eenvoudig de GPS-gegevens op je smartphone downloaden. 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbühel Tourismus.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.