Skip to navigation Skip to main content

Nationaal Park Hohe Tauern

Hohe Tauern Achental
Infobord Nationaal Park Hohe Tauern
Landschap National Park Hohe Tauern
Hohe Tauern Krimmler Achental
  • Het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk
  • Een nationaal park met meerdere hoogtepunten
  • Geniet van de ongerepte natuur

Nationaal Park Hohe Tauern is opgericht in 1980 en is daarmee het eerste nationale park van Oostenrijk. Met een oppervlakte van ruim 1856 vierkante kilometer is Nationaal Park Hohe Tauern het grootste beschermde natuurgebied van Midden-Europa én is het het oudste en grootste natuurpark van Oostenrijk. Het indrukwekkende landschap strekt zich uit over maar liefst drie deelstaten, namelijk Karinthië, SalzburgerLand en Tirol.

Het ongerepte Nationaal Park Hohe Tauern

De natuur van Nationaal Park Hohe Tauern is ongerept en keer op keer indrukwekkend. Het smelten van het water van de ijstijd, erosie en andere invloeden van moeder natuur hebben het landschap getekend en gevormd tot wat het op dit moment is. Er leven ruim 15.000 verschillende diersoorten en daarnaast kun je er meer dan 1800 verschillende planten, bomen en bloemen ontdekken. Het Hohe Tauern gebergte is grotendeels onderdeel van Nationaal Park Hohe Tauern. Dit bergmassief heeft een lengte van ruim 120 kilometer van west naar oost, en is maximaal 50 kilometer breed. In het Hohe Tauern gebergte bevinden zich meer dan 250 bergtoppen ver boven de 3000 meter, waaronder de hoogste bergen van Oostenrijk.

 
Een natuurgebied met hoogtepunten

Nationaal Park Hohe Tauern is een natuurgebied met meerdere hoogtepunten. Op nummer één staat de Großglockner. Met een hoogte van 3789 meter is dit de hoogste berg van Oostenrijk. Ook Alpenreus Großvenediger valt hier te bewonderen. Het tweede hoogtepunt is de Krimmler Wasserfälle. In drie fases valt het water van deze waterval ruim 380 meter naar beneden. Daarmee behoort de Krimmler Wasserfälle tot een van de hoogste gefaseerde watervallen van Europa én de wereld. Tot slot behoort ook de Pasterzengletsjer tot Nationaal Park Hohe Tauern. Met een lengte van ruim acht kilometer is dit de langste gletsjer van de Oostelijke Alpen.

Wandelen in Nationaal Park Hohe Tauern

Met zeker 1200 kilometer aan wandelpaden is er aan prachtige routes door het natuurgebied geen gebrek. Te voet kun je ongelooflijk veel ontdekken als je gaat wandelen in Nationaal Park Hohe Tauern. Er zijn diverse tours met ranger die je kunt volgen. Zo kun je op tour gaan om steenbokken te spotten of gieren in het wild te zien. De themawandelingen zijn zo ingericht dat je tijdens het wandelen meer leert over de flora en fauna en de achtergrond van het park. Naast dagtochten zijn er ook meerdaagse wandelingen en huttentochten mogelijk, waaronder een aantal etappes van de 750 kilometer lange Alpe Adria-trail.

8 mooie wandelingen in Nationaal Park Hohe Tauern >

Ontdek de natuur met de fiets of met de auto

Nationaal Park Hohe Tauern is naast te voet, ook op andere manieren te ontdekken. Je kunt er prachtige fietstochten maken, zoals de tocht over het 310 kilometer lange Tauern-fietspad. Daarnaast lopen er meerdere mooie wegen door Nationaal Park Hohe Tauern, die ook toegankelijk zijn voor auto’s. Zo kun je de Großglockner vanuit de auto bekijken tijdens een ritje op de prachtige bergweg Großglockner Hochalpenstraße. Een andere manier om het park te ontdekken is door een bezoek te brengen aan het Nationalparkhaus in Matrei, Besucherzentrum Mallnitz of de Nationalparkwelten in Mittersill.

Extra voordeel met de Nationalpark Sommercard Mobil

Een goedkope manier om Nationaal Park Hohe Tauern te ontdekken is met de Nationalpark Sommercard Mobil. Deze kaart krijg je gratis als je overnacht bij een van de partneraccommodaties van het park. Deze kaart biedt onder andere gratis gebruik van het openbaar vervoer, 60 uitstapjes en een speciaal rangerprogramma. Je krijgt de kaart in 20 dorpen, waaronder Bramberg am Wildkogel, Krimml, Kaprun en Großarltal.

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

De openingstijden van de vele bezienswaardigheden verschillen van elkaar.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers