Skip to navigation Skip to main content

Gipfelwelt Königsleiten

Gipfelwelt Königsleiten
© Johannes Sautner, Zillertal Arena
Gipfelwelt Königsleiten
© Johannes Sautner, Zillertal Arena
Gipfelwelt Königsleiten
© Johannes Sautner, Zillertal Arena
Gipfelwelt Königsleiten
© Johannes Sautner, Zillertal Arena
  • Leuk uitstapje voor het hele gezin
  • Wandel rond de Kröndlwurmsee langs avonturenstations
  • Vlieg over het meer met de GipfelLiner

Vlak bij het bergstation van de Dorfbahn in Königsleiten ligt de Gipfelwelt Königsleiten. Een spannende beleveniswereld in de bergen met allerlei avonturenstations. Maak een wandeling rondom de Kröndlwurmsee en ontdek ze allemaal! Het letterlijke hoogtepunt is de GipfelLiner. Een zipline die vertrekt vanaf het uitzichtplatform op 2300 hoogte en die je meeneemt over het meer. Adrenaline en een geweldig uitzicht gegarandeerd!

Gipfelwelt Königsleiten: een belevenis voor jong en oud

Vanuit Königsleiten sta je in een mum van tijd in de bergen van de Zillertal Arena. Dat dit gebied ontzettend geschikt is voor een zomervakantie met kinderen, bewijst onder andere Gipfelwelt Königsleiten. Dat is een beleveniswereld die vlakbij het bergstation van de Dorfbahn ligt. Na een ritje in de gondel kan het avontuur beginnen. Rondom de Kröndlwurmsee ligt een wandelpad met allerlei verschillende stations. Wandelen is hier verre van saai, want bij elk station valt er wel iets te beleven. Van de houten knikkerbaan, waarvan je de knikkers als souvenir kunt kopen, tot de grote waterspeelplaats.

GipfelLiner zipline

Maar het allerleukste van Gipfelwelt Königsleiten is toch wel afdalen met de GipfelLiner. De zipline vertrekt vanaf het drie meter hoge uitzichtplatform op 2300 meter hoogte en zoeft vervolgens over het stuwmeer, de Kröndlwurm-See. Daarbij hang je tot wel 65 meter boven de grond. Kinderen moeten wel minimaal 50 kilo wegen en 140 cm groot zijn. Een ticket voor de GipfelLiner kost iets meer dan een tientje voor volwassenen en ongeveer de helft voor kinderen van 10 tot 16 jaar. Trek wel stevige schoenen aan voor de 'landing'!

Pauzeren bij restaurant Gipfeltreffen

Wandelen en spelen maakt hongerig. Hebben jullie trek gekregen van al het avontuur? Dan behoort pauzeren bij bergrestaurant Gipfeltreffen tot de mogelijkheden. Op zonnige dagen is het heerlijk toeven op het ruime terras. Bestel een traditioneel Oostenrijks gerecht en verfrissend drankje en geniet ondertussen van een schitterend uitzicht op de indrukwekkende bergwereld.

Jodelwandelweg

Na een heerlijke ochtend of middag kun je terug naar Königsleiten met de gondel, maar bij voldoende energie behoort ook naar beneden wandelen tot de mogelijkheden. De Jodelwandelweg is dan een echte aanrader. Het themapad begint bij het bergstation van de Dorfbahn en leidt via diverse stations naar beneden. Bij elk station leer je meer over jodelen en hoor je dit traditionele berggeluid. Er zijn zelfs jodelcursussen te volgen, waarbij je na afloop een echt jodeldiploma ontvangt. Wederom een hele belevenis!

Zillertalarenalogo

Gipfelwelt Königsleiten

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 17,60
  • Prijs kinderen (7 - 15): 8,80

Kinderen t/m 6 jaar gratis onder begeleiding van een ouder. Prijzen op basis van een berg- en dalrit, exclusief korting van de gastenkaart

Openingstijden

Maandag 09.00 - 16.00
Dinsdag 09.00 - 16.00
Woensdag 09.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 16.00
Vrijdag 09.00 - 16.00
Zaterdag 09.00 - 16.00
Zondag 09.00 - 16.00

Openingstijden op basis van de Dorfbahn in Königsleiten. Deze gaat, afhankelijk van de weersomstandigheden, dagelijks van juni tot oktober.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*