De meest herkenbare irritaties op de Duitse autobahn

De meest herkenbare irritaties op de Duitse autobahn

8 september 2018

door Florien in Algemeen

Helaas, de zomervakantie zit er alweer op en het is weer tijd om naar huis te gaan. Spullen pakken, eventueel de tent afbreken en weer onderweg naar Nederland. Met een volgepakte auto rijd je het dorp uit, gevolgd door het dal en dan... de Duitse autobahn. Stiekem zien we hier allemaal wel een beetje tegenop. En dan bedoel ik nog niet eens de lange rit, maar het gedrag van medeweggebruikers, drukte bij de tankstations en de wegwerkzaamheden. Allemaal punten waar je je onderweg aan kunt ergeren.

#1. File

Natuurlijk kun je er helemaal niks aan doen of veranderen, maar file blijft toch altijd een punt van ergernis. Je wilt gewoon zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomen en file past absoluut niet in die planning! Nu maar hopen dat je snel weer door kunt rijden…

#2. Jij rijdt hard en een ander gooit ineens z’n auto ervoor

Niet alleen vrachtwagens kunnen zomaar uit het niets de linkerbaan betreden, ook autobestuurders zijn daar erg goed in. Het lijkt wel of ze niet eens kijken wat er achter ze op de weg gebeurt! Nou is het natuurlijk niet dat deze mensen dan ook meteen harder gaan rijden om in te halen, nee de snelheid blijft hetzelfde, dus jij moet afremmen.

#3. Vrachtwagens die elkaar inhalen

Je rijdt net op een fijn tempo en dan zie je het al in de verte: een vrachtwagen schuift langzaam naar links om een andere vrachtwagen in te halen, die 5 km langzamer rijdt. Met z'n allen vol in de remmen en wachten tot er genoeg ruimte is om de vrachtwagens in te halen. Aanrader: op zondag mogen vrachtwagens tussen 00.00 en 22.00 uur niet rijden (op uitzonderingen na). Heerlijk!

Vrachtwagen haalt vrachtwagen in op de Duitse Autobahn

#4. Vieze stink wc’s op een parkeerplaats

Een toiletbezoek bij een benzinepomp kost dan wel €0,70 (oké met voucher, maar die gebruik je ook niet altijd…), maar het is wel een stuk schoner dan de toiletten op de parkeerplaatsen langs de snelweg. Bij hoge nood is het een oplossing, maar liever niet!

#5. Een slecht wegdek

Het wegdek van de Duitse autobahn is niet overal even goed. Dat is best te doen al het helder weer is, maar zodra het keihard begint te regenen, zie je helemaal niks meer. De strepen op de weg lijken volledig verdwenen te zijn en een beetje doorrijden is er niet meer bij.

#6. De rommel van anderen op parkeerplaatsen

Zelf neem ik altijd een klein vuilniszakje mee voor afval in de auto. Zit het zakje vol, dan gooi je deze gemakkelijk weg in de vuilnisbakken bij de benzinepomp of parkeerplaats. Helaas wordt dat niet door iedereen gedaan en belandt er nog altijd flink wat rommel op de grond. En dat terwijl er zoveel vuilnisbakken zijn…

 

#7. Een hele lange rij voor het toilet

Je moet ontzettend nodig plassen, dus besluit je om bij het eerstvolgende tankstation te stoppen. Maar op het moment dat je bij het toilet aankomt, is er net een bus vol vakantiegangers uitgestapt en staat er een meterslange rij voor het toilet. Zo vervelend!

#8. Wegwerkzaamheden

Het lijkt wel of men in Duitsland continu aan de weg aan het werken is, maar ook alsof er eigenlijk helemaal niet zo veel gebeurt. Hoe vaak rijd je wel niet langs een stuk waar helemaal niemand aan het werk is? En dan de snelheden… Ben je net lekker op snelheid, moet je weer van het gas omdat je niet harder dan 60 of 80 kilometer per uur mag rijden. Vreselijk!

Irritaites Duitse autobahn: Wegwerkzaamheden op de Duitse Autobahn
Wegwerkzaamheden op de Duitse Autobahn (Foto: © Pixabay)

#9. Racemonsters

Het is heerlijk om op de plekken waar de verkeersborden ‘einde alle verboden’ aangeven even iets harder te rijden. Hou het alleen altijd veilig! Probeer niet het tempo van Max Verstappen aan te houden (vooral niet als het druk is) en blijf altijd goed opletten op het verkeer om je heen. Helaas zijn er genoeg automobilisten die maling hebben aan deze boodschap en als een raket over de autobahn racen.

#10. Mensen die maar links blijven rijden

Prima dat je de linkerbaan gebruikt om in te halen, maar ga daarna ook snel weer terug naar de rechterbaan. Helaas zijn er altijd automobilisten die liever op de linkerbaan blijven plakken. Ondanks dat ander verkeer harder aan komt rijden dan zij, verlaten ze de linkerbaan absoluut niet.

Waar kun jij je het meest aan ergeren op de Duitse autobahn?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips