Skip to navigation Skip to main content
Oetztal (1)
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Ötztal

  • Vele bezienswaardigheden
  • Keuze uit acht gezellige dorpen
  • Een bestemming voor jong en oud

Het Ötztal, ook wel geschreven als Oetztal, ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en heeft een totale lengte van 65 kilometer. Daarmee is het Ötztal het langste zijdal van het Inndal. Onder het Ötztal vallen acht dorpen die stuk voor stuk omringt worden door de drieduizenders van de Ötztaler Alpen. De natuur kenmerkt zich door de vele gletsjers, schattige stroompjes, ruige rivieren, indrukwekkende watervallen en groene bergweides vol bloemen.

De ijstijd heeft destijds het Ötztal gevormd tot wat het nu is. Van een gevaarlijke leefomgeving met vallende keien, modderstromen en lawines, tot veelzijdige vakantiebestemming met tal van mogelijkheden. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat het Ötztal al werd bewoond in de steentijd. Ötzi de ijsmummi behoort tot één van de belangrijkste vondsten uit die tijd. De meeste bergen zijn zomers bedekt met een laagje sneeuw en vormen een mooi contrast met de groene omgeving. Er zijn allerlei (sportieve) buitenactiviteiten mogelijk en daarnaast zijn er meerdere cultuurhistorische bezienswaardigheden te bewonderen.

De 8 dorpen van het Ötztal

Tot het Ötztal behoren de acht dorpen SöldenVent, Haimling-Ochsengarten, Sautens, Obergurgl-Hochgurgl, Umhausen-Niederhai, Oetz en Längenfeld. Sölden is het grootste dorp uit het rijtje en Vent het kleinste. Elk dorp heeft haar eigen karakteristieke eigenschappen en de typische Tiroler cultuur speelt daarbij een belangrijke rol. De dorpen bieden diverse hotels, appartementen, campings, cafés en restaurants. Scroll naar beneden voor meer informatie over de acht dorpen in het Ötztal

Oetztal
Elias Holzknecht / Ötztal Tourismus

Een sportieve vakantie in het Ötztal

Voor een sportieve of actieve vakantie ben je in het Ötztal aan het juiste adres. Er zijn honderden kilometers aan wandel-, fiets- en mountainbike tochten te maken voor alle niveaus. Het is erg leuk om het Ötztal te verkennen met een berggids. Daarnaast vind je in de gehele regio 700 verschillende klimpaden en mogelijkheden voor watersporten. Houd je van, of wil je kennismaken met klettersteigen, dan is klettersteigroute Zirbenwald in Obergurgl een absolute aanrader!

Moutainbikenoetztal
Christoph Bayer / Ötztal Tourismus

Een gezinsvakantie in het Ötztal

Het Ötztal is een bestemming voor families met kinderen. Spelenderwijs ontdekken de kinderen de bergen, riviertjes en de natuur. Lekker genieten van de hele dag buiten zijn in de frisse berglucht. Onderweg kom je meerdere speelplaatsen tegen, waarvan het kinderpark in Oetz toch wel het hoogtepunt is. Met een beetje mazzel komen ze zelfs mascotte WIDI wel tegen! Geef je voorkeur aan een kindervakantie aan het water? Dat kan, want er zijn een aantal fijne zwemmeren en zwembaden. Lees hier de tips om te wandelen met de hele familie in het Ötztal >