Skip to navigation Skip to main content

Timmelsjoch

Timmelsjoch
© Timmelsjoch Hochalpenstraße AG, Alexander Lohmann
Timmelsjoch
© Timmelsjoch Hochalpenstraße AG, Alexander Lohmann
Timmelsjoch
© Timmelsjoch Hochalpenstraße AG, Alexander Lohmann
Timmelsjoch
© Timmelsjoch Hochalpenstraße AG, Alexander Lohmann
  • Bergpas tussen Oostenrijk en Italië
  • Hoogste grensovergang van Oostenrijk
  • Timmelsjoch Experience: 5 informatiepunten

De Timmelsjoch is met een hoogte van 2509 meter Oostenrijks hoogstgelegen grensovergang. De bergpas verbindt Sölden in het Ötztal met St. Leonhard in Passeier in het Passeiertal in Zuid-Tirol. Van ongeveer half juni tot half oktober (afhankelijk van het weer) is de weg begaanbaar, buiten het zomerseizoen ligt de weg bedolven onder de sneeuw. De Timmelsjoch is een uitdaging voor veel wielrenners en wordt ook veel bezocht door motorrijders en dagjesmensen.

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Op de Timmelsjoch Hochalpenstraße, die leidt door de bergwereld van het Ötztal, wordt vanaf Hochgurgl tol geheven. De ‘Timmelsjoch Experience’ bestaat uit vijf punten waar je meer te weten komt over de architectonische sculpturen, geschiedenis, cultuur, maatschappij en economie van de regio. De gebouwen zijn prachtig vormgegeven en springen direct in het oog. Om op een hoogte van meer dan 2500 meter te komen slinger je door meer dan 60 haarspeldbochten. De afstand van Sölden naar St. Leonhard in Passeier bedraagt ruim 50 kilometer.

Timmelsjoch Pass museum

Om de 50 jarige verjaardag van de pas te vieren (opening in 1969) werd op de top van de Timmelsjoch een museum aangelegd. De Zuid-Tiroler architect Werner Tscholl heeft voor een karakteristiek ontwerp gezocht dat goed past bij deze bergachtige omgeving. Van binnen is gebruik gemaakt van veel glas, zodat je het idee krijgt je in een ijsgrot te bevinden. In het museum kom je meer te weten over de geschiedenis van de Timmelsjoch en de bouw van de route.

Motorfietsmuseum

Het startpunt van de Timmelsjoch Hochalpenstraße in Hochgurgl is ook al zeer de moeite waard om te bezoeken. Het ‘Top Mountain Crosspoint’ ligt op een hoogte van 2175 meter en biedt onder meer onderdak aan het tolstation, skilift, restaurant en motorfiets museum. In het hoogste motorfietsmuseum van Europa wordt op een oppervlakte van 3.000 m² ruim 200 motoren van 80 fabrikanten tentoongesteld.

Logotimmelsjoch

Timmelsjoch

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 24,-

Personenauto, retour

Openingstijden

Maandag 07.00 - 20.00
Dinsdag 07.00 - 20.00
Woensdag 07.00 - 20.00
Donderdag 07.00 - 20.00
Vrijdag 07.00 - 20.00
Zaterdag 07.00 - 20.00
Zondag 07.00 - 20.00

Geopend van ongeveer half juni tot half oktober, afhankelijk van het weer.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers