Skip to navigation Skip to main content
Camping aan een bergmeer

Kamperen in de bergen

Kamperen in de bergen? In de Alpen vind je een groot aanbod van campings. Kamperen te midden van de bergen is een geweldige ervaring. De frisse lucht, de natuur, het uitzicht, je zal een kampeervakantie als deze niet snel vergeten. Een geschikte camping in de bergen van Oostenrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland of Frankrijk is zo gevonden.

Op kampeervakantie gaan is populair en er is in de Alpen dan ook een ruim aanbod aan campings. Er zijn grote gezinscampings met allerlei faciliteiten zoals een zwembad, speelplaats, supermarkt en restaurant. Genoeg vertier voor jong en oud dus! Ook zijn er kleine "natuurcampings" waar je slechts met een paar kampeerders een veldje deelt, en de voorzieningen eenvoudig en beperkt zijn. Op Indebergen.nl kan je op zoek gaan naar een bestemming en een camping voor een kampeervakantie die bij jou past!

Overzicht kampeervakanties in de bergen

Kamperen Oostenrijk

Oostenrijk; kamperen aan een bergmeer of in de bergen? Ongerepte natuur en rustige campings wachten op je komst. Oostenrijk beschikt over een mooi aanbod van campings, zowel voor families als rustzoekers.

Kamperen Italië

La dolce vita beleef je ook op de camping in Italië! Dit veelzijdige land biedt ideale omstandigheden om onbezorgd te kamperen. Ga je kamperen aan een bergmeer of trek je liever de Dolomieten in?

Kamperen Frankrijk

Jaarlijks kiezen veel Nederlanders Frankrijk als bestemming. Geniet van het landschap en het heerlijke klimaat. Kamperen in de bergen van Frankrijk is mogelijk op tal van campings, zowel klein als groot.

Kamperen Duitsland

Voor een heerlijke kampeervakantie hoef je helemaal niet ver weg. Kamperen in Duitsland is de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij de ruime, schone campings met uitgebreide voorzieningen.

Kamperen Zwitserland

Kamperen op hoog niveau in Zwitserland! Goed verzorgde campings in een prachtig landschap, daarvoor ga je naar Zwitserland. Wakker worden met uitzicht op de indrukwekkende bergen is een geweldige ervaring.

Op zoek naar een camping in de Alpen?

Hieronder hebben we diverse aanbieders van campings in de Alpen voor je op een rijtje gezet. Bij deze organisaties kun je eenvoudig je kampeervakantie in de bergen boeken. 

Kampeervakantie: de voorbereiding

Om je kampeervakantie tot een succes te maken is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je gaat kamperen op een camping dien je veel spullen mee te nemen! Pak de auto zorgvuldig in door eerst de grote en zware dingen in de auto te leggen met daaromheen de kleinere dingen. Zaken als tent, tafel, stoelen, slaapzakken, koelbox, gasstel, gasfles, pannen, eetgerei en kleding mogen niet ontbreken aan de uitrusting. Omdat je de beschikking hebt over een geringe ruimte is het verstandig om alleen het hoognodige mee te nemen. Buiten dat is het gevaarlijk om met een te zwaar beladen auto op kampeervakantie te gaan. 

Kampeervakantie: de voorbereiding

Mogelijkheden voor een kampeervakantie

Wanneer je zelf niet over alle spullen beschikt maar wel op kampeervakantie wil is er ook de mogelijkheid om een tent te huren. Veel campings in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk bieden huurtenten aan die al van de meeste gemakken zijn voorzien. Ook heb je hierdoor ineens veel meer ruimte in de auto aangezien je minder mee hoeft te nemen. De Alpen zijn een ideale bestemming voor een kampeervakantie. De campings liggen te midden van een prachtige omgeving en bieden voorzieningen voor jong en oud.

Op kampeervakantie met de hele familie

Een kampeervakantie is een belevenis voor het hele gezin. Op een camping maken de kinderen snel nieuwe vrienden terwijl jij geniet van je welverdiende rust. Maak een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving. Of ga met de hele familie kanoën of raften! Tijdens een kampeervakantie leef je grotendeels buiten en ervaar je de prachtige natuur in de bergen pas echt. Gezellig is het zeer zeker om met z’n allen een vakantie als deze te beleven.

Kampeervakantie: de voorbereiding