Skip to navigation Skip to main content
Kamperen Oostenrijk

Kamperen Oostenrijk

Kamperen Oostenrijk, in het land zijn tal van campings waar je kunt genieten van een zorgeloze tijd. Je geniet pas echt goed van dit prachtige land door je je tentje op te zetten op de camping of er met de caravan op uit te trekken. De vele bergtoppen, -meren en -weides geven je een ultiem gevoel van vrijheid tijdens het kamperen. Oostenrijk, het land van Mozart, bier en lederhosen heeft een ruim aanbod aan campings.

Je kunt vanaf de camping eindeloos van de natuur genieten tijdens een actieve wandel-, fiets- of kanotocht. Tijdens het kamperen in Oostenrijk breng je een bezoek aan de mooie, authentieke bergdorpjes en -steden zorgen voor het totale vakantieplaatje! Familiecampings, campings in de vrije natuur, campings hoog in de bergen, er is altijd een die aan jouw wensen voldoet. Kamperen Oostenrijk, op deze pagina lees je er alles over.

Kamperen in Oostenrijk: diverse regio’s

Wil je gaan kamperen in Oostenrijk? TirolKarinthië en Vorarlberg, iedere vakantieregio heeft genoeg te bieden. Tirol is de populairste streek en dat is niet voor niks. Het veelzijdige landschap met hoge bergen, meren en uitgestrekte bossen spreekt zowel rustzoekers als actieve bergsporters aan. Kamperen Oostenrijk, ook Karinthië trekt steeds meer gasten vanwege de ongerepte natuur en de mediterrane invloeden. Vorarlberg is de eerste regio in Oostenrijk en daarmee uitstekend bereikbaar.

In Oostenrijk zijn tal van campings om op te kamperen

Kamperen in Oostenrijk, je kunt het beleven zoals jij dat wilt. Er zijn diverse soorten campings waardoor iedereen zich hier thuis voelt. Ga je met het gezin op zomervakantie dan ligt de keuze voor een familiecamping in Oostenrijk voor de hand. Voor rustzoekers zijn er campings die middenin de ongerepte natuur liggen ver weg van de drukke wereld. Een bijzondere belevenis voor jong en oud is kamperen bij de boer. Er zijn tal van campings in Oostenrijk die op een boerderij liggen en waar je kennis kunt maken met het leven op het platteland.

Kamperen Oostenrijk, zo bereid je je voor

Kamperen in Oostenrijk, je dient je er goed op voor te bereiden. In de bergen kan het weer snel omslaan en hier moet je goed rekening mee houden! Kijk van tevoren over welke faciliteiten de camping beschikt want het wel of niet hebben van elektriciteit maakt een groot verschil tijdens het kamperen in Oostenrijk. Zorg dat je over de juiste kampeeruitrusting beschikt zodat je bijvoorbeeld goed kunt koken en slapen. Wanneer je je goed voorbereid kun je onbezorgd kamperen in Oostenrijk!