Skip to navigation Skip to main content

Kerstmarkten: kerstsfeer opsnuiven in Oostenrijk

51346 - Kerstmarkten: kerstsfeer opsnuiven in Oostenrijk

Als je aan Kerstmis denkt, denk je automatisch aan Oostenrijk en de gezellige, traditionele kerstmarktjes. De hele maand december kun je in Oostenrijk de kerstsfeer opsnuiven tussen de houten kerststalletjes en de lokale gerechten. We zetten de beste kerstmarkten van het land even voor je op een rijtje.

Salzburgerland

De kerstmarkt van Salzburg is wereldberoemd en staat elk jaar in de wijde en prachtige omgeving van de Residentie van het oude stadscentrum van Salzburg en de Dom. De speciaal ontworpen houten marktstalletjes bieden onderdak aan handwerkers, bakkers en vele andere standhouders met hun eigen specialiteiten. De hele maand december vind je, verspreid over heel Salzburgerland, nog verschillende andere kerstmarktjes met hun eigen tradities en gebruiken. Denk hierbij aan een romantische lantaarnwandeling op de Adventsmarkt van Hellbrunner of een levende dierenkribbe op de kerstmarkt op het landgoed Aiderbichl.

Tirol

Gedurende de hele adventsperiode baadt de stad in een mix van kerstsymbolen en sterren. Op de façades van het Oberen stadsplein streept men de nummers van de adventskalender door. De kerstmarkt met zijn prachtig versierde kerstboom, ambachtelijke handwerkjes en traditionele lekkernijen staat dagelijks voor je klaar. Kinderen kunnen op de pony's rijden terwijl jij originele geschenken voor de hele familie uitzoekt.

Karinthië

Op de Domplatz van de hoofdstad Klagenfurt vind je een grote kerstmarkt die gedurende de hele adventsperiode een absolute publieksmagneet is. Luister onder het genot van een warme glühwein naar de prachtige gospelmuziek terwijl de geur van Lebkuchen je neus binnen dwarrelt. De met kerstversiering en dennentakken versierde hutten zijn een feest voor je ogen. Hier kan iedereen zijn kersthart ophalen.

51346 - kerstmarkt innsbruck

Vorarlberg

De unieke adventsmarkt in het hart van de hoofdstad Bregenz heeft alles om je helemaal in de kerstsfeer te brengen. De historische stadskern aan de Bodensee biedt je een gevuld programma voor jong en oud gedurende de hele periode. Met houten marktkraampjes, een uitgebreid aanbod aan lokale kwaliteitsproducten en traditionele delicatessen ga je een onvergetelijke ervaring tegemoet.

Burgenland

Naast de traditionele kerstmarkt in het midden van het centrum van Eisenstadt vind je in Bad Sauerbrunn een gezellig kerstdorp. Tussen de kleine houten hutten snuister je rond terwijl de kinderen genieten van koetsritjes, een poppentheater en de doortocht van (de Oostenrijkse) Sinterklaas en zijn helpers.

Steiermark

Naast en adventsdorp in Leoben en een adventsmarkt in het sfeervolle benedictijnenklooster van Admont kun je in Steiermark ook Kerst in de bergen vieren. Gedurende de vier adventsweekends wordt de dorpskern van Schladming omgevormd tot een heus kerstbos. Met een glaasje punch geniet je van duizenden kerstballen en kerststerren in de honderden bomen.

Ben je bezorgd dat je thuis net zoveel energie verbruikt als op de kerstmarkten? Ga dan eens energie vergelijken en controleer of jouw energiecontract nog wel bij je past.

Kerstmarkt Innsbruck image widget

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.