Skip to navigation Skip to main content

Dachstein

Dachstein
© Dachstein Gletscherbahn
Dachstein
© Dachstein Gletscherbahn
Dachstein
© Dachstein Gletscherbahn
Dachstein
© Dachstein Gletscherbahn
  • Hoogste top van de Salzburger Alpen
  • Tip: uitstapje naar de Dachstein Gletsjer
  • Wandelen rond het Dachsteinmassief

De Dachstein is een 2995 meter hoge berg die deel uitmaakt van het Dachsteinmassief. Het is de meest oostelijke top van de Salzburger Alpen en ligt op de grens van Oberösterreich en Steiermark. Op en rond de Dachstein heb je onder meer de mogelijkheid om te skiën, klimmen, wandelen, bergbeklimmen en paragliden. De Dachstein bezoeken om van het geweldige uitzicht te genieten kan vanzelfsprekend ook.

Dachstein Sky Walk

Even buiten Ramsau am Dachstein kun je met de panoramagondel in 6 minuten naar de Dachstein Gletsjer. Deze bijzondere gondel beschikt over een panoramadek, waardoor je tijdens de rit in de openlucht kunt staan. Eenmaal boven kun je met de voeten in de eeuwige sneeuw gaan staan of wandelen over de Dachstein Sky Walk. Een uitzichtsplatform met een vloer van glas dat 250 meter boven de rotsten hangt. Ook is er nog een trap van glas, waarbij je helemaal het idee krijgt in de lucht te zweven.

Dachstein Eispalast

Tijdens een bezoek aan de Dachstein Gletsjer valt ook de hangbrug die verbonden is met het ‘ijspaleis’ niet te missen. Oostenrijks hoogstgelegen hangbrug hangt 400 meter boven de diepte en geeft je een prachtig uitzicht op het Dachsteinmassief. Het ijspaleis laat je kennis maken met het binnenste van de Dachstein Gletsjer. Je bevindt je zes meter onder het ijs en ziet onder meer ijsfiguren, sculpturen en zuilen. Een fascinerend spel van ijs, klank en licht!

Wandelen rond de Dachstein

Op de zuidelijke flanken van de Dachstein kan ook uitstekend gewandeld worden. Het ‘Hochplateau Ramsau’ is 18 kilometer lang en 3 kilometer breed en biedt prachtige wandelroutes. Op de gletsjer kun je vanaf het bergstation door de sneeuw naar de Dachsteinwartehütte (1,7 km) wandelen. Een stuk uitdagender is de Dachstein Rundwanderweg, waarbij je in 8 etappes rond het massief wandelt. In totaal leg je bij deze wandelroute 121 kilometers af, de etappes duren 4 tot 7 uur per dag. Ook de wandeling van de Hunerkogel (gletsjer) via het Guttenberghaus naar Kulm in het dal is zeer de moeite waard.

 

Dachsteinlogo

Dachstein

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 44,-
  • Prijs kinderen (15): € 22,50

Retourticket gondel

Openingstijden

Maandag 07.50 - 17.10
Dinsdag 07.50 - 17.10
Woensdag 07.50 - 17.10
Donderdag 07.50 - 17.10
Vrijdag 07.50 - 17.10
Zaterdag 07.50 - 17.10
Zondag 07.50 - 17.10

Tijden gelden voor de Panoramagondel.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*