Skip to navigation Skip to main content
Steiermark
© Steiermark Tourismus / photo-austria.at
Oostenrijk

Vakantie Steiermark (Oostenrijk)

Zomervakantie Steiermark, bezoek deze regio ten oosten van Karinthië en grenzend aan Slovenië. Deze veelzijdige deelstaat is niet heel bekend onder de vakantiegangers maar biedt wel degelijk veel opties voor een heerlijke zomervakantie! Steiermark , of Stiermarken, heeft een afwisselend landschap met bergen, gletsjers, Alpenweiden en wijnvelden. De hoofdstad Graz biedt fantastische uitstapjes voor de zomervakantie. Steiermark bestaat naast Graz uit meerdere regio’s met elk hun eigen kenmerken.

Naast de prachtige natuur en leuke activiteiten hoort een stukje gastronomie natuurlijk ook bij de zomervakantie. Steiermark biedt heerlijke gezonde en verse producten om van te genieten. Wat dacht je van de Appelstraat in het oosten van Steiermark? De Murtalse Steirerkaas, Stiermarkse Vulkaanlandham of de heerlijke wijnen? Het lichtroze vlees van de Auseerlandse beekridder of de malse biefstuk van de Almenlandse runderen zijn ook niet te versmaden. Zomervakantie Steiermark, aan natuur en culinaire hoogtepunten geen gebrek.

Bezoek de Appelstraat tijdens je zomervakantie in Steiermark

Ten noordoosten van Graz ligt de Appelstraat. Deze route van 25 kilometer is een samenwerking van ruim 40 boerenbedrijven, opgericht in 1986. Op deze route kom je langs boerderijen, herbergen, restaurantjes en het Appelmuseum. Klinkt dit niet als een leuke uitstapje voor het hele gezin tijdens de zomervakantie? Steiermark produceert in de Appelstraat de typische Oost-Steiermarkse appels. Natuurlijk kan je de appels proeven, net zoals de likeuren, taarten, sappen, brandy’s, marmelades en de andere heerlijke verse producten die van deze appels worden gemaakt. In het voorjaar op vakantie? Steiermark en de Appelstraat is ook erg leuk om in april tijdens het Bloessemfestival te bezoeken.

Zomervakantie Steiermark: met de familie op de camping

Steiermark biedt vele mogelijkheden om te kamperen. Afhankelijk van je wensen zoek je naar een geschikte camping. Ten oosten van Graz is het landschap vlakker en lager dan in het noordwesten van Steiermark. Hier kan je tussen de bergen en langs de bergmeren kamperen tijdens de zomervakantie. Steiermarkse campings worden gekenmerkt doordat ze meestal niet meer dan 200 standplaatsen hebben, dit maakt de campings vaak knus, gezellig en persoonlijk. Om van de culinaire specialiteiten te genieten kun je ook kamperen bij de boer.

Wijnliefhebbers moeten op zomervakantie in Steiermark

In Steiermark is het klimaat warmer dan in de meeste andere regio’s van Oostenrijk waardoor druiven hier perfect groeien. De grond is op sommige plekken vulkanisch wat zorgt voor mineralen in de wijnen. Met name witte wijnen worden geproduceerd in Steiermark. Zomervakantie in Steiermark is dan ook niet compleet zonder het proeven van een van deze heerlijke wijnen. Met name de Sauvignon Blanc en Traminer zijn prachtige wijnen. Wat dacht je van zelf druiven plukken tijdens de zomervakantie? Steiermark heeft met name in het zuiden een aantal steile heuvels waardoor druivenplukken nog best zwaar kan zijn.