Skip to navigation Skip to main content
Tsjechie
© Pixabay
Tsjechië

Vakantie Tsjechië

Tsjechië is een verrassend leuke bestemming met prachtige natuur, mooie steden en meer dan duizend kastelen. Het land ligt midden in Europa, omringd door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Polen. Je vindt hier diepe bossen, enorme rotsformaties, glooiende heuvels, wilde bergbeken en imposante bergen. Het landschap van Tsjechië is divers en uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Liefhebbers van wandelen of fietsen kunnen kiezen uit honderden gemarkeerde routes.

Het Tsjechische landschap is overwegend glooiend. De hoogste bergen, waaronder het Reuzengebergte en de Jeseníky bergen, liggen in het noorden van het land aan de grens met Polen. Eén derde van het land is bedekt met loof- en naaldbossen, waar je prachtig kunt wandelen. Daarnaast is ook fietsen een populaire sport in Tsjechië. Ieder jaar komen er nieuwe fietsroutes bij en worden de paden verbeterd. Je vindt hier onder andere rustige routes langs de rivieren, slingerende bospaden en pittige mountainbike routes. Toe aan wat ontspanning? Dat kan bij één van de vele rivieren en meren of in de rustige stadjes waar je kunt genieten van de heerlijke lokale gastronomie. Van ontspannend tot uitdagend en voor jong en oud, in Tsjechië is voor ieder wat wils.

Overzicht bestemmingen in Tsjechië

Op vakantie naar de bergen van Tsjechië? Hieronder vind je een overzicht van bestemmingen in Tsjechië. Maak kennis met de dorpen, ontdek wat er te doen valt en doe inspiratie op voor je volgende vakantie.