Skip to navigation Skip to main content

Zugspitze

Zugspitze
© Tiroler Zugspitzbahn
Tiroler Zugspitzbahn
© Tiroler Zugspitzbahn
Zugspitze
©Tiroler Zugspitzbahn
Zugspitze
©Tiroler Zugspitzbahn
  • Hoogste berg van Duitsland
  • Belevingsmuseum ‘Faszination Zugspitze’
  • Bereikbaar vanuit Oostenrijk en Duitsland

De Zugspitze (2962 m) ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk en biedt een waanzinnig uitzicht op de Alpentoppen van vier landen. Aan de Duitse zijde kun je vanuit Garmisch-Partenkirchen met de tandradbaan richting de Eibsee. Hier kun je overstappen op de kabelbaan richting de top of verder rijden met het treintje naar de Zugspitzplatt (2600 m). Vanuit het Oostenrijkse Ehrwald (Obermoos) brengt de Tiroler Zugspitzbahn je rechtstreeks naar het hoogste punt.

Belevingsmuseum ‘Faszination Zugspitze’

Op de top van de Zugspitze is het belevingsmuseum ‘Faszination Zugspitze’ te vinden. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van de Zugspitze, de bouw van de kabelbaan en de eerste beklimming van Josef Naus in 1820. Diverse filmvoorstellingen, een 3D-show en een glazen platform maken het belevingsmuseum compleet. De toegang is inbegrepen bij diverse lifttickets. Op de top zijn ook een kiosk, een restaurant en een weerstation te vinden.

Sneeuwballen gooien op de Zugspitzgletscher

Met de Gletscherbahn kun je vanaf de top van de Zugspitze afdalen naar de Zugspitzgletscher. Hier ligt ook tijdens de zomermaanden nog altijd sneeuw. Bij restaurant Sonnalpin kun je gratis een sleetje huren om een stukje te rodelen. Een sneeuwballengevecht houden kan natuurlijk ook! De GletschErlebnisWeg is een wandelroute langs vijf informatiepunten, waarbij je meer te weten komt over de Zugspitzgletscher en de weerelementen. Wie echt de gletsjer op wil kan deelnemen aan een (gratis) wandeling die dagelijks om 11:00 uur en 13:30 uur plaatsvindt.

Wandelen op de flanken van de Zugspitze

Ervaren bergwandelaars laten de liften links liggen en gaan wandelend naar de top van de Zugspitze. Vanuit het Duitse Garmisch-Partenkirchen (730 m) kun je in ongeveer 10 uur naar de Zugzpitzplatt wandelen. Aan de Oostenrijkse zijde start de wandelroute bij het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn. Voor de route, die is voorzien van stalen kabels en haken, dien je minstens 5 uur uit te trekken en klimmateriaal is verplicht. Ook kun je kiezen voor de eenvoudigere Gatterl-Tour, die ook voor minder ervaren bergwandelaars goed is te doen (5 uur).

Zugspitzelogo

Zugspitze

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 63,-
  • Prijs kinderen (6-15): € 32,-

Prijs Zugspitze Ticket (DE)

Openingstijden

Maandag 08.00 - 16.45
Dinsdag 08.00 - 16.45
Woensdag 08.00 - 16.45
Donderdag 08.00 - 16.45
Vrijdag 08.00 - 16.45
Zaterdag 08.00 - 16.45
Zondag 08.00 - 16.45

Openingstijden Eibsee-kabelbaan

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*