Skip to navigation Skip to main content

Nockalmstrasse

Nockalmstrasse
© Nockalmstrasse
Nockalmstrasse
© Nockalmstrasse
Nockalmstrasse
© Nockalmstrasse
Nockalmstrasse
© Nockalmstrasse
  • 52 haarspeldbochten
  • Eigen vervoer of met de bus
  • Prachtige panoramische uitzichten

De Nockalmstrasse is een van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. De weg verbindt de plaatsen Innerkrems in het noorden en Ebene Reichenau in het zuiden, via een 35 kilometer lange weg door de bergen. Tijdens de 52 haarspeldbochten word je continu getrakteerd op indrukwekkende uitzichten en kom je langs de mooiste plekjes van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Je kunt de weg afleggen met eigen vervoer of de bus.

De Nockalmstrasse: een van de mooiste Alpenwegen van Karinthië

Het rijden van de Nockalmstrasse is een leuke en gemakkelijke manier om snel de mooiste plekjes van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge te ontdekken. Of, zoals men ook wel zegt: de ‘Nocky Mountains’. Onderweg word je continu getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten en een schitterende natuur. De vele haarspeldbochten zijn een feest voor iedere motorrijder.

Leuke wandelroutes en berghutten onderweg

Onderweg leer je van alles over het ontstaan van de Nockalmstrasse, het gebergte en het Nationaal- en Biosphärenpark Nockberge, dankzij meerdere exposities. De kids kunnen zich helemaal uitleven in de speelplaatsen onderweg en maken zo op een speelse manier kennis met dit indrukwekkende natuurgebied. Langs de gehele weg lopen meerdere wandelroutes en themawandelingen. Op de nabijgelegen parkeerplaatsen kun je gemakkelijk parkeren en vervolgens te voet verder gaan. Er zijn genoeg berghutten waar je even kunt stoppen voor een pauze of een lekkere lunch.

Openingstijden

Maandag Hele dag
Dinsdag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag Hele dag
Vrijdag Hele dag
Zaterdag Hele dag
Zondag Hele dag

De Nockalmstrasse is geopend van begin mei tot eind oktober

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers