Skip to navigation Skip to main content

Goldeck Panoramastraße

51553736154 Aeb79de1df O
© Spalder Media Group
  • Wandelingen voor jong en oud
  • Gezellige berghutten
  • Een prachtige route omhoog

Goldeck Panoramastraße behoort zonder twijfel tot één van de mooiste routes in Karinthië. Deze weg ligt in Zlan-Stockenboi bij Spittal an der Drau, niet ver van de Millstätter See. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de omliggende bergen en daar kun je 14,5 kilometer lang van genieten. Eenmaal boven zijn er leuke activiteiten te ondernemen voor jong en oud!

De weg omhoog naar de Goldeck

De Panoramastraße is de naam van de bergweg naar de Goldeck berg. De weg heeft vele haarspeldbochten en biedt prachtige uitzichten op de Karinthische bergen en dalen. De weg is 14,5 kilometer lang en loopt van Zlan tot de parkeerplaats boven op de berg. Om precies te zijn heeft de weg 10 haarspeldbochten en een maximale hellingsgraad van 10%. De route omhoog duurt zonder te stoppen tussen de 15 en 25 minuten. Er wordt tol geheven op de Goldeck Panoramastraße.

Wandelen op de Goldeck

De sportberg Goldeck in Karinthië laat maar weer eens zien waarom er zoveel Oostenrijkers dol zijn op wandelen. Op deze sportberg zijn er tal van wandelroutes voor elk niveau; zowel jonge kinderen als volwassenen kunnen op de berg goed hun gang gaan. De meeste wandelingen starten bij de parkeerplaats aan het einde van de Goldeck Panoramastraße. Wandelroute 32 brengt je naar de top, over mooie verharde paden kun je naar boven lopen. Erg veel hoogtemeters overbrug je niet, maar de spieren moet je wel even in de klimstand zetten. Boven aangekomen is het echt de moeite waard om even te genieten van het uitzicht, je staat hier op 2142 meter hoogte en je hebt prachtig uitzicht op de Nockberge!

Berghutten op de Goldeck

In totaal zijn er negen berghutten op de sportberg, bij het dalstation vind je een tentje maar ook boven op de berg. Er is hier genoeg keus, van klassieke Oostenrijkse berghutten tot moderne tenten. Onze tip is de huisgemaakte Wieser Hüttn Brettljause bij de moderne, maar toch traditionele Wieserhütte. 

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17.30
Dinsdag 8.30 - 17.30
Woensdag 8.30 - 17.30
Donderdag 8.30 - 17.30
Vrijdag 8.30 - 17.30
Zaterdag 8.30 - 17.30
Zondag 8.30 - 17.30

Openingstijden van begin mei tot eind oktober. 

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*