Skip to navigation Skip to main content

Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

De weg loopt over de Nockberge
© Kärnten Werbung Marketing & Innovationsmanagement GmbH
Zonnetje op de nockberge
© Kärnten Werbung Marketing & Innovationsmanagement GmbH
Wandelen op de nockberge
© Kärnten Werbung Marketing & Innovationsmanagement GmbH
Bomen bij de nockberge
© Kärnten Werbung Marketing & Innovationsmanagement GmbH
  • Gelegen tussen een van de meest interessante bergformaties van Europa
  • Bestemming voor het hele gezin
  • Prachtige wandelpaden en leuke speelplaatsen

In het zuiden van Oostenrijk, in de deelstaat Karinthië, ligt Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Dit natuurgebied kent vele mooie uitzichten en prachtige bergtoppen. Het staat vooral bekend om hoe groen het gebied is. In het park liggen vier gemeentes: Bad Kleinkirchheim, Krems, Radenthein en Reichenau. Hier zijn allerlei leuke dingen te doen voor jong en oud. Bovendien telt het park genoeg leuke cafés en restaurants. In National Park kun je daarom genieten en tegelijkertijd de prachtige omgeving ontdekken.

Dit is Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge is een gebied met een totale oppervlakte van 184.3 km² in de Nockberge bergketen. Het park ligt niet alleen in Karinthië, maar strekt zich ook uit over de deelstaten Salzburgerland en Steiermark. De 60 miljoen jaar oude Nockberge staan bekend om de glooiende toppen, die ook wel Nocken genoemd worden. Het Karinthische deel van de Nockberge behoort tot een van de meest interessante en oudste hooggelegen bergformaties van Europa. Ook de flora en fauna maken het gebied bijzonder, een aantal dieren en planten hier zijn namelijk behoorlijk zeldzaam. 

Wat is er te doen in Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge?

Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge is een plek voor het hele gezin. Er zijn voor jong en oud genoeg leuke activiteiten. Er stroomt veel water waar gespeeld kan worden en bij hitte kan er goed afgekoeld worden. Onderweg kom je tijdens het wandelen langs de paden veel plekjes tegen waar je bijgeschoold wordt over de Nockberge.

Wandelen in Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

In Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge zijn er genoeg wandelmogelijkheden. Er is meer dan 100 kilometer aan wandelroutes. De wandelroutes zijn er voor alle niveaus. Tevens lopen hier verschillende etappes van de 750 kilometer lange wandelroute Alpe Adria Trail. Welke route je ook neemt, onderweg kun je telkens genieten van prachtige uitzichten en de mooie natuur als je gaat wandelen in Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge!

Een van de mooiste Alpenroutes: Nockalmstrasse

De Nockalmstrasse is een 35 kilometer lange weg door de bergen. Tijdens de 52 haarspeldbochten word je continu getrakteerd op indrukwekkende uitzichten en kom je langs de mooiste plekjes van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Je kunt de weg afleggen met je eigen auto of motor, maar de bus is ook een optie. Onderweg leer je veel over de Nockalmstrasse en de zogenoemde ‘Nocky Mountains’. Langs de route zijn er diverse wandelpaden en speelplaatsen. Een aanrader voor zowel jong als oud! 

De Nockalmstrasse
Nockalmstrasse
Biospharenpark Nockberge

Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: €20
  • Prijs jongeren : €20
  • Prijs kinderen : €20

Rijden over de Nockalmstrasse kost €20 , onafhankelijk van het aantal personen

Openingstijden

Maandag 10.30 - 16.30
Dinsdag 10.30 - 16.30
Woensdag 10.30 - 16.30
Donderdag 10.30 - 16.30
Vrijdag 10.30 - 16.30
Zaterdag 10.30 - 16.30
Zondag 10.30 - 16.30

Openingstijden mei - september 

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*