Skip to navigation Skip to main content
Bad Kleinkirchheim
Oostenrijk

Vakantie Bad Kleinkirchheim

  • Sport, wellness en natuur
  • Aan de rand van Biosphärenpark Nockberge
  • Ontspannen in de twee thermen
  • Veel wandel- en fietsmogelijkheden

Bad Kleinkirchheim ligt in het hart van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, aan de rand van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge en vlakbij een aantal fijne zwemmeren. Het dorp is onderdeel van het district Spittal an der Drau, ligt op een hoogte van 1087 meter en wordt omgeven door de glooiende heuvels van de Nockberge. Bad Kleinkirchheim is een dorp waar veel bergsporten mogelijk zijn en waar je helemaal tot rust kunt komen in de twee thermen.

De historie van Bad Kleinkirchheim gaat niet zover terug als de andere dorpen in Karinthië, maar dat maakt het dorp niet minder bijzonder. De vallei die destijds zeer dichtbebost was, werd pas bewoond rond het jaar 900 na Christus. Sinds de Middeleeuwen bezoekt men Bad Kleinkirchheim met maar één doel: het ontspannende effect van de wellnesscentra. Niet de twee die we op dit moment kennen, maar de ontstekingsremmende Augenquelle bronnen, waar men later de Kathreinkirchlein overheen bouwde.

Accommodaties bij reispartners in Bad Kleinkirchheim

Fotogalerij van Bad Kleinkirchheim

Magische Momente Sommer
© Kärnten / Franz Gerdl
Badkleinkirchheim Kids
© Kärnten, Franz Gerdl
Wandern Bad Kleinkirchheim
© Kärnten, Franz Gerdl
Golf in Kaernten
© Golfland Kärnten, Arno sen. Gruber

Ontspannen in de thermen van Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim is de geboorteplaats van de wellnesscultuur. Het dorp heeft er zelfs haar naam aan te danken: Bad. Ondanks het feit dat Bad Kleinkirchheim niet in handen is geweest van de Romeinen, krijg je zo nu en dan wel dat gevoel. Er zijn meerdere kuuroorden, spa’s en andere wellnesscentra. De historie van sommige baden gaat eeuwen terug. De bekendste kuuroorden van Bad Kleinkirchheim zijn Therme St. Kathrein en het Thermal Römerbad. Bad Kleinkirchheim heeft door de historie en huidige situatie het ‘Alpine Wellness Label’ ontvangen. Een label dat staat voor op en top ontspannen in de bergen.

Een wandelvakantie in Bad Kleinkirchheim

Tijdens een wandelvakantie in Bad Kleinkirchheim heb je de mogelijkheid om zowel in het dal, op de berg en in Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge te gaan wandelen. Samen bieden ze honderden kilometers aan mogelijkheden voor alle niveaus. Wandelingen met gids zijn mogelijk, maar je kunt ook zelf op pad gaan. Een handig hulpmiddel om de route te plannen is de Kärnten Maps app voor iOS en Android. In Bad Kleinkirchheim kun je onder andere themawandelingen, huttentochten en meerdaagse wandelroutes maken. Ook loopt een etappe van de 750 kilometer lange Alpe Adria Trail door Bad Kleinkirchheim. Zomers maak je gratis gebruik van de Wander-Thermen-Bus.

Wandern Bad Kleinkirchheim
© Kärnten, Franz Gerdl
Je kunt heerlijk wandelen in Bad Kleinkirchheim

De Kaiserburgbahn I&II in Bad Kleinkirchheim is van half juni tot half september dagelijks geopend. Het eerste station van de gondel leidt naar een hoogte van 1370 meter en het eindstation naar 2055 meter. In het buurdorp St. Ostwald brengt de Nationalparkbahn Brunnach je van eind mei tot half september iedere dag naar 1908 meter hoogte. Beide gondels zijn geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Let op: tijdens de middagpauze (12.00 - 13.00 uur) zijn ze alle twee gesloten. Ook de fiets mag mee omhoog, maar daar betaal je wel iets extra voor.

De meren rondom Bad Kleinkirchheim

In Karinthië liggen ruim 1200 meren. Het water is helder en bij sommige meren is het zelfs zo schoon, dat het van drinkwaterkwaliteit is. Er zijn een aantal heerlijke zwemmeren en sommige kunnen zomers temperaturen tot wel 28 graden behalen. In de omgeving van Bad Kleinkirchheim liggen een aantal meren, waaronder de Falkertsee, Millstättersee, Feldsee/Brennsee en Afritzer See. Alle vier op ongeveer 15 à 20 minuten rijden van het dorp.

Aan de rand van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

Bad Kleinkirchheim wordt omgeven door de kenmerkende ronde bergtoppen van Nockberge, de hoogste en meest westelijke bergketen van de Gurktaler Alpen. Ook wel bestempeld als het groene hart van de Alpen. Sinds 2013 heeft Nationaal Park Nockberge de titel Biosphärenpark ontvangen van UNESCO. Er lopen allerlei wandel- en fietsroutes door het park, waaronder etappes van de bekende Alpe Adria Trail. De natuur is veelzijdig en biedt iedere keer weer verassende uitzichten. Naast dat je het park te voet of op twee wielen kunt ontdekken, loopt er ook een 35 kilometer lange Alpenweg doorheen: de Nockalmstraße. De route is leuk voor alle leeftijden en biedt onderweg allerlei bezienswaardigheden en informatiecentra.

Tips in Bad Kleinkirchheim

  • Je kunt in Bad Kleinkirchheim ook golfen. Aan de rand van het dorp ligt Golfclub Bad Kleinkirchheim, de hoogstgelegen golfbaan van Karinthië. Het is een 18-holes golfbaan, waarbij je tijdens het golfen geniet van panoramische uitzichten op de omgeving.
  • Verblijf je in één van de partnerlocaties, dan krijg je de Regio Card Bad Kleinkirchheim gratis. Met deze kaart geniet je van aantrekkelijke kortingen en kun je deelnemen aan diverse activiteiten.
  • Bad Kleinkirchheim heeft ook voor gezinnen met kinderen genoeg te bieden. Er zijn allerlei leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in de buurt, waaronder: het Alpen Wildpark in Feld am See en het Granatium in Radenthein.

Weer in Bad Kleinkirchheim

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
13 / 25

Vorstgrens

3929 meter

Regen

1 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
15 / 26

Vorstgrens

4297 meter

Regen

1 mm
Bad Kleinkirchheim
Toeristeninformatie voor Bad Kleinkirchheim
Name BRM Bad Kleinkirchheim Region Marketing GmbH
E-mail info@badkleinkirchheim.at
Telefoon 8212
Algemene informatie
Aantal inwoners 1726
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1094 km
Hoogte dorp 1087
Aantal toeristenbedden 3000
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 22
Bars & cafés 6
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 2
Casino
Theater
Ballonvaart