Bergmeren

Bergmeren vind je natuurlijk overal in de Alpen. In Oostenrijk, Italië en Zwitserland liggen tal van meren voor een zorgeloze vakantie. Het Gardameer is de populairste vakantiebestemming van Italië en ook steeds meer mensen kiezen voor de prachtige meren van Karinthië. Zwemmen, watersporten, wandelen en fietsen, in de omgeving van een bergmeer is het allemaal mogelijk.

Een bergmeer biedt veel leuke activiteiten. Maak een boottochtje over het meer, wandel door een authentiek dorpje of ontspan aan het strand. Een veelzijdige vakantie aan een bergmeer is geschikt voor de hele familie. Het aanbod van campings, hotels en vakantiehuizen is vaak ruim waardoor een accommodatie zo is gevonden. Aan de oevers van welk bergmeer breng jij deze zomer je vakantie door?

Bekijk alle blogs over meren en watersporten in de bergen >


Overzicht bergmeren in de Alpen

 • Italiaanse meren

  Bergmeren

  Vakantie aan de Italiaanse meren is ontzettend populair. Jaarlijks reizen we massaal af naar het Gardameer maar ook de andere meren hebben het nodige te bieden.

  Lees verder

 • Oostenrijkse meren

  Bergmeren Oostenrijk

  Een vakantie aan een van de Oostenrijkse meren staat garant voor een zorgeloze tijd. In Karinthië, Tirol, Vorarlberg, Steiermark en het Salzburgerland liggen tal van bergmeren.

  Lees verder

Zomervakantie tips