Skip to navigation Skip to main content
Fietsen (1)

Fietsen in de bergen is ongelooflijk mooi en ook nog eens ontzettend divers. Je kunt kiezen voor een tocht op je e-bike door de dalen, met een racefiets of (e-)mountainbike omhoog fietsen of zelfs de lift nemen en afdalen over speciale trails. Of je nu gaat voor een fietsvakantie of dat je gewoon een dagje een fiets huurt, er is meer dan genoeg keuze. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Het fietsen in de bergen verschilt wel degelijk van het fietsen in Nederland. Met je gewone stadsfiets of e-bike zijn de mogelijkheden in de bergen beperkt. Je kunt dan in de dalen prachtige routes over gladde wegen fietsen, maar een bergpas op fietsen is eigenlijk niet te doen. Ook de motor van je e-bike is daar niet op gemaakt. Ga je de bergen in, dan kies je beter voor een (elektrische) mountainbike of een racefiets. Daarmee fiets je een stuk makkelijker omhoog. Naast het verschil in fietsen, is er ook een verschil in fietstechniek. Onderschat dat niet en neem eens een fietstraining van een professional. Waar je goed kunt fietsen? We hebben de bestemmingen hieronder opgesomd.

Tips voor een fietsvakantie in de Alpen

Alles over e-biken in de Alpen

De e-bike is populair in Nederland, maar ook in de Alpen zie je heel veel mensen op een fiets met elektronische trapondersteuning. Door de e-bike is fietsen in de bergen inmiddels ook mogelijk voor minder sportieve mensen. 

Fietsvakantie met kinderen

Op fietsvakantie met kinderen? In dit artikel vind je tips die fietsen met kinderen voor de hele familie leuker maakt. Plezier is immers het belangrijkste! Let niet op het aantal kilometers en luister naar de signalen van de kids.

Mooiste fietsroutes Alpen

Door de Alpen lopen heel veel fietsroutes die de grote steile passen vermijden. Vaak fiets je over rustige weggetjes of fietspaden in het dal en zijn de routes zelfs met kinderen goed te doen. Dit zijn de mooiste fietsroutes van de Alpen!

Dorpen voor een fietsvakantie in de Alpen

Cyclosportieven in de Alpen

La Marmotte

La Marmotte is een van de bekendste cyclosportieve in de Alpen. Jaarlijks staan er 7500 wielrenners klaar voor deze loodzware tocht. Met een lengte van 177 km en meer dan 5000 hoogtemeters vergt de Marmotte het uiterste van wielrenners.

Ötztaler Radmarathon

De Ötztaler Radmarathon met start en finish in Sölden is Oostenrijks zwaarste cyclosportieve. Bereid je voor op 5500 hoogtemeters en ruim 225 kilometer afzien. Je fietst over een autovrij parcours en door een adembenemend landschap.

Alpenbrevet

Het Alpenbrevet is, samen met La Marmotte en de Ötztaler Radmarathon, een van de zwaarste cyclo’s ter wereld. Het aantal hoogtemeters, de afstand, de hoogte; de cijfers van het Alpenbrevet boezemen bij iedere deelnemer angst in.