Skip to navigation Skip to main content
Millstattersee
© Kärnten Werbung / Michael Stabentheiner
Oostenrijk

Fietsen in Millstättersee

Rond de Millstätter See loopt een 28 km lange fietsourte
In de dorpen zijn verschillende verhuurders van mountainbikes en e-bikes
Tip voor mountainbikers: Flow Country Trail in Bad Kleinkirchheim

Wie wil fietsen rond de Millstätter See heeft genoeg mogelijkheden. Er zijn vlakke paden langs het meer, uitdagende beklimmingen en doorgaande bergpassen zoals de Nockalmstraße. Iedere fietser, sportief of recreatief, kan zich bij de Millstätter See vermaken. Je bepaalt zelf hoe steil en hoe ver je gaat!

Rond het meer op de Millstätter See Radweg

Rond de Millstätter See ligt een fietsroute van 28 kilometer, de Millstätter See Radweg. Onderweg dien je 255 hoogtemeters te overwinnen, maar heel steil wordt het nergens. Aan de noordkant van het meer kom je langs de dorpen Döbriach, Millstatt en Seeboden met terrasjes en leuke bezienswaardigheden. De zuidoever van het meer wordt gedomineerd door natuur en kent minder bebouwing. Hier is het fietspad iets uitdagender en zo nu en dan onverhard. Het is daarom ook aan te raden om de Millstätter See Radweg te eindigen met de noordoever. Opfrissen doe je bij een van de elf strandbaden.

Mountainbiken bij de Millstätter See

Dankzij het milde klimaat kun je tot ver in het najaar mountainbiken bij de Millstätter See. In de regio liggen maar liefst 1100 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes. Dankzij de hoogteligging tussen de 250 en 2060 meter vallen er de nodige hoogtemeters te overwinnen. Aanrader is de Flow Country Trail in Bad Kleinkirchheim. Op deze 15 kilometer lange route daal je 910 meter af en kom je langs tal van ramps, tables en s-bends. Andere mooie mountainbiketochten bij de Millstätter See zijn de Sternentrail, Drei Hütten Tour en Millstätter Hometrail.

Wielrennen bij de Millstätter See

Voor wielrenners zijn er in de omgeving van de Millstätter See voldoende uitdagingen. Wielrennen staat hier in het teken van goede wegen, brede dalen en mooie bergmeren. Een bekende beklimming in de omgeving is de Nockalmstrasse. Met een lengte van 32 kilometer en 52 haarspeldbochten krijg je een stevige berg voor de wielen. Een rondje waarin je deze berg kunt opnemen is de Nockalm Runde van net iets meer dan 100 km. Een ideale opwarmer is de Mirnock ronde met 51 kilometer en 730 hoogtemeters.

Tips voor een vakantie aan de Millstättersee >