Skip to navigation Skip to main content
Karinthie
© Kärnten Werbung / Michael Stabentheiner
Oostenrijk

Vakantie Karinthië (Oostenrijk)

Zomervakantie Karinthië, jaarlijks kiezen tal van vakantiegangers voor deze populaire regio in Oostenrijk. Naast dat het de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk is, is het dankzij de ruim 1200 meren ook de meest waterrijke. De grootste meren zijn de Wörthersee, Weissensee en Millstätter See. De zuidelijke ligging en de vele zonuren zorgen voor een mediterraans klimaat tijdens je zomervakantie. Karinthië bezit naast heldere meren tal van imposante bergen.

Zomervakantie Karinthië, iedereen voelt zich hier thuis. Mede dankzij het vele water en de bergen biedt Karinthië veel mogelijkheden voor activiteiten tijdens de vakantie. Karinthië is geschikt voor iedereen. Jong of oud, actief of ontspannend, voor een zorgeloze tijd ga je naar Karinthië. Zomervakantie op de camping? Langs de vele meren zijn meer dan genoeg mogelijkheden. Wil je liever gaan fietsen? Dankzij de vele uitgezette fietsroutes is ook dit mogelijk.

Zomervakantie Karinthië: Nationaal park Hohe Tauern

Het Nationaal park Hohe Tauern ligt voor een deel in Karinthië en beschikt over uitgebreide mogelijkheden voor jouw zomervakantie. Karinthië biedt in de Hohe Tauern meer dan 3000 kilometer aan prachtige wandelroutes. Aangezien het behoud van de natuur belangrijk is dien je wel op de paden blijven. Heb je altijd al de “big five” willen spotten maar is Afrika te ver voor een zomervakantie? Karinthië heeft haar eigen big five in de Hohe Tauern: de lammergier, de steenarend, de steenbok, de vale gier en de gems. Vanuit Seebachttal kan je in de zomermaanden elke donderdag op wildernistour. Tijdens deze tocht ga je per e-bike wild spotten.

Canyoning tijdens je zomervakantie in Karinthië

De Raggaschlucht is een kloof in de buurt van het dorp Flattach in Karinthië. Zomervakantie is natuurlijk niet alleen ontspannen. De Raggabach rivier heeft er de afgelopen eeuwen voor gezorgd dat de Raggaschlucht ontstond. Deze natuurlijke kloof is zo ingericht dat men door middel van trappen en bruggen de kloof kan doorkruisen. Liever iets actiever? In de buurt van Flattach zijn ook mogelijkheden voor canyoning tijdens de zomervakantie. Karinthië ontdek je natuurlijk wel op deze manier met behulp van een gids en een wetsuit.

Zomervakantie Karinthië? Op de camping natuurlijk!

Zomervakantie in Karinthië is zeer populair onder kamperend Nederland. Met name dankzij de 200 zwemmeren met een watertemperatuur tot 28 °C. Heerlijk slenteren over de camping en een frisse duik in het water wanneer je er zin in hebt. Of je blijft lekker bij je tent, camper of caravan terwijl de kinderen zich vermaken op de camping. Om iedereen te laten genieten is het belangrijk dat je kiest voor de juiste camping. Karinthië heeft hiervoor een speciaal kwaliteitskeurmerk in het leven geroepen zodat je weet wat je van een camping kunt verwachten. Alleen ondernemingen die aan de eisen kunnen voldoen krijgen dit keurmerk. Zomervakantie Karinthië, de talloze campings bieden mogelijkheden genoeg.