Kamperen bij de Weissensee

 © Kärnten Werbung, Franz Gerdl  
Uitzicht over Weissensee

5 juli 2020

door Yvonne in Kamperen

Overweeg je om te gaan kamperen aan de Weissensee? In dit blog lees je meer! In de Oostenrijkse deelstaat Karinthië vind je meer dan 1200 prachtige meren. Elk meer is anders op het gebied van omvang, diepte, hoogteligging, temperatuur, omliggende natuur, mogelijke activiteiten en type accommodaties. Rondom veel meren kun je fantastisch kamperen. Twee favorieten zijn de Millstättersee en Ossiacher See. Een ander meer in Karinthië is de Weissensee, een meer tussen de Millstättersee en de Italiaanse grens. Ook hier heb je een ruime keus aan fijne campings.

Kamperen Weissensee = genieten!

De Weissensee is een kraakhelder meer op bijna 1000 meter hoogte. Dat maakt het het hoogstgelegen zwemmeer van Karinthië. Het meer is zo’n 12 kilometer lang en naar verhouding erg smal. Het breedste punt is minder dan een kilometer breed. Wellicht ken je de Weissensee van de ‘Alternatieve Elfstedentocht’, waar jaarlijks honderden  Nederlanders aan meedoen. In de zomer is de Weissensee natuurlijk niet bevroren en kun je hier genieten van andere fantastische watersporten zoals surfen, varen, kajakken en waterskiën. Daarnaast kun je overnachten bij een van de campings aan de Weissensee.Wandelen en fietsen om de Weissensee

Rondom de Weissensee ligt zo'n 200 km aan gemarkeerde wandelpaden, tussen de 930 en 2300 meter hoogte. Van vlakke wandelpaden langs het water tot bospaden en langs rotsachtige bergtoppen, je kunt hier prachtig wandelen. Ook leuk: er zijn 9 themapaden geschikt voor het hele gezin. Tijdens het wandelen of fietsen kun je terecht bij negen berghutten, voor een drankje en een hapje. Rondom het meer vinden mountainbikers 13 routes met een totale lengte van 160 km. De routes hebben verschillende niveaus waardoor iedereen hier kan mountainbiken.  Eventueel kun je ook de mountainbike meenemen in de Weissensee Bergbahn en vanaf het bergstation in 12 minuten naar de Naggler Alm fietsen, voor een prachtig uitzicht over de Weissensee.

Koop hier de wandel- en fietskaart van de Weissensee >

wandelen en fietsen weissensee
Langs de Weissensee kun je heerlijk wandelen en fietsen

Kamperen Weissensee: Seecamping Müller

Seecamping Müller am Weissensee ligt aan de uiterste westkant van het meer, op 920 meter hoogte en direct aan het water. De camping is middelgroot met plekken voor tenten en caravans. Luxe en uitgebreide faciliteiten vind je hier niet, maar wel alles wat je nodig hebt. Voor kinderen is er een kleine speeltuin aan het water met een glijbaan. Je kunt hier boten en kano’s huren.

Kamperen Weissensee: Camping Knaller

Aan de zuidkant, zo’n twee kilometer rijden langs het meer, vind je een brug over de Weissensee. Naast deze brug ligt je de tweede camping aan de Weissensee: camping Knaller. De camping biedt plaats voor zo’n 140 tenten, caravans en kampers. Aan het water vind je een heerlijke ligweide met een winkeltje. Ook kun je hier een roeiboot huren.

Kamperen Weissensee: Terrassencamping Ronacher

Aan de oostkant van de Weissensee vind je in een prachtige groene omgeving Terrassencamping Ronacher. Omgeven door rust kun je hier genieten van een heerlijke vakantie op de camping aan de Weissensee. Terrassencamping Ronacher biedt campingplaatsen voor tenten, kampers en caravans. Liever iets anders? Je kunt ook overnachten in één van de appartementen. Voor kinderen is er een speeltuin en speelkamer. De camping ligt aan het water met een fijne ligweide.

Bekijk vakantiewoningen in de buurt van de Weissensee >

weissensee
Uitzicht over de Weissensee

Kamperen in de omgeving van de Weissensee

Naast de  campings direct aan de Weissensee, kun je er ook voor kiezen om te kamperen in de buurt van de Weissensee. In het nabijgelegen stadje vind je bijvoorbeeld Schluga Camping Hermagor. Vlakbij Hermagor en de Weissensee vind je de kleine Presseggersee, met Naturpark Schluga Seecamping. Ten noorden van de Weissensee ligt het dorpje Sachsenburg, met de Drau-Camping

Zomervakantie tips