Kamperen bij de Weissensee

Kamperen bij de Weissensee

12 januari 2018

door Yvonne in Kamperen

In de Oostenrijkse deelstaat Karinthië vind je maar liefst meer dan 1200 prachtige meren. Elk meer is anders op het gebied van omvang, diepte, hoogteligging, temperatuur, omliggende natuur, mogelijke activiteiten en type accommodaties. Rondom veel meren kun je fantastisch kamperen. Twee favorieten zijn de Millstättersee en Ossiacher See. Een ander meer in Karinthië is de Weissensee, een meer tussen de Millstättersee en de Italiaanse grens. Ook hier heb je een ruime keus aan fijne campings.

Kamperen Weissensee = genieten!

De Weissensee is een kraakhelder meer op bijna 1000 meter hoogte. Dat maakt het het hoogstgelegen zwemmeer van Karinthië. Het meer is zo’n 12 kilometer lang en naar verhouding erg smal. Het breedste punt is minder dan een kilometer breed! Wellicht ken je de Weissensee van de ‘Alternatieve Elfstedentocht’, waar jaarlijks duizenden Nederlanders aan meedoen. In de zomer is de Weissensee natuurlijk niet bevroren en kun je hier genieten van andere fantastische watersporten zoals surfen, varen, kajakken en waterskiën. Daarnaast kun je overnachten bij een van de campings aan de Weissensee.

Kamperen Weissensee: Seecamping Müller

Seecamping Müller am Weissensee ligt aan de uiterste westkant van het meer, op 920 meter hoogte en direct aan het water. De camping is middelgroot met plekken voor tenten en caravans. Luxe en uitgebreide faciliteiten vind je hier niet, maar wel alles wat je nodig hebt. Voor kinderen is er een kleine speeltuin aan het water met een glijbaan. Je kunt hier boten en kano’s huren.

kamperen weissensee
Uitzicht op de westkant van de Weissensee (Foto: © Kärnten Werbung)

Kamperen Weissensee: Camping Knaller

Aan de zuidkant, zo’n twee kilometer rijden langs het meer, vind je een brug over de Weissensee. Naast deze brug ligt je de tweede camping aan de Weissensee: camping Knaller. De camping biedt plaats voor zo’n 140 tenten, caravans en kampers. Aan het water vind je een heerlijke ligweide met een winkeltje. Ook kun je hier een roeiboot huren.

Kamperen Weissensee: Terrassencamping Ronacher

Aan de oostkant van de Weissensee vind je in een prachtige groene omgeving Terrassencamping Ronacher. Omgeven door rust kun je hier genieten van een heerlijke vakantie op de camping aan de Weissensee. Terrassencamping Ronacher biedt campingplaatsen voor tenten, kampers en caravans. Liever iets anders? Je kunt ook overnachten in één van de appartementen. Voor kinderen is er een speeltuin en speelkamer. De camping ligt aan het water met een fijne ligweide.

kamperen weissensee
De oostkant van de Weissensee, met camping Ronacher (Foto: © Kärnten Werbung)

Kamperen in de omgeving van de Weissensee

Naast de drie campings direct aan de Weissensee, kun je er ook voor kiezen om te kamperen in één van de omliggende dorpen. Ten westen van het meer liggen een aantal dorpen met campings. In Weißbriach vind je Camping Alpendorf, in Steinfeld Camping Bergfriede, in Greifenburg Fliegercamp en in Berg im Drautal Camping Berggruß. Vanuit deze dorpen zit je zo aan de Weissensee, waar je meerdere badstranden vindt.

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips