Lees meer over deze redacteur / blogger

"Bergen, bergen en nog eens bergen!"

Joris van Dijk

Als klein jongetje liep ik al hele tochten met mijn vader door de bergen. Ik vond het geweldig. Rond m'n tiende begon ik met klimmen, om zo ook de steile rotswanden die we tegenkwamen te kunnen trotseren. Een paar jaar later stapte ik voor het eerst op de mountainbike. En ik had er weer een hobby bij! Eigenlijk kun je gerust zeggen dat de Alpen, en alles wat je daar kunt doen mijn passie zijn. Ik probeer er dan ook veel en vaak naar toe te gaan. Mijn lijstje met beklommen bergen en bezochte plaatsen kan niet lang genoeg zijn. En als ik niet op pad ben in de bergen hang ik in Nederland in een klimhal of zit ik op de mountainbike in Zuid-Limburg of Schoorl.

De laatste 5 weblog berichten van Joris

7 mei 2022 door Joris

Stand Up Paddeling, oftewel suppen, heeft flink aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren. Deze activiteit, waarbij je je staand op een soort surfboard vooruit beweegt over het water, is gezond én leuk en brengt je in contact met de natuur. Nu...Lees verder

5 april 2022 door Joris

De Fiets en Wandelbeurzen in Gent en Utrecht kunnen dit jaar helaas niet doorgaan, maar toch laat organisator Hicle het nieuwe fiets- en wandelseizoen niet onopgemerkt passeren. Op zaterdag 9 april is er een online kick-off van het seizoen met een...Lees verder

21 februari 2022 door Joris

Wil je op vakantie graag de omgeving verkennen? Trek je wandelschoenen maar aan, want met een wandelapp kun je oneindig veel uitstapjes en routes uitzoeken. Wandelapps kunnen handig zijn bij het maken van routes en het plannen van tochten. Verdwal...Lees verder

12 januari 2022 door Joris

Niets is mooier dan rijden over slingerende bergwegen met uitzicht op besneeuwde bergtoppen en spiegelende bergmeren. Een roadtrip door de Alpen moet daarom zeker aan je bucket list worden toegevoegd. Tijdens een bergsportvakantie blijf je meestal...Lees verder

7 januari 2022 door Joris

Hoewel we ze zelf niet hebben, zijn Nederlanders dol op: de bergen. De een vind het heerlijk om zomers lange wandelingen te maken, terwijl de andere ervan houdt om 's winters op de ski's naar beneden te gaan. Of je nu meer van de wintersport of va...Lees verder

Zomervakantie tips