Skip to navigation Skip to main content

Campings in Oostenrijk waar je een stacaravan kunt huren

Bord Camping
© Spalder Media Group

Kun jij niet wachten om op zomervakantie te gaan, en wil je dat doen op een camping in Oostenrijk met een stacaravan? Dat begrijpen we! Kamperen is heerlijk, doe je dat in het schitterende landschap van de Oostenrijkers met de comfort van een stacaravan, dan staat dat gelijk aan puur genieten. Je hoeft niet in een tentje of met een eigen camper of caravan op pad te gaan om toch fijn te kunnen kamperen. In dit blog een aantal van de leukste campings in Oostenrijk waar je een stacaravan kunt huren!

Een stacaravan huren op een camping in Oostenrijk

Wil je graag op kampeervakantie in Oostenrijk, maar ben je niet in de gelegenheid om zelf met een caravan, camper of tent te gaan? Of wil je gewoon op en top genieten van het comfort van een stacaravan? Dan zijn er genoeg campings in Oostenrijk waar je een stacaravan kunt huren om een ontspannen vakantie te vieren in de bergen. Van een familiecaravan die van alle gemakken voorzien is, tot een kleinschalige hut met de basis benodigdheden. Er zijn verschillende kampeerterreinen die bieden waar jij naar op zoek bent! Om je alvast een beetje op weg te helpen, sommen we hier een aantal leuke campings op in Oostenrijk, waar je fijn kunt logeren in een gehuurde stacaravan.

1. Wellness Seecamping Parth - Ossiach

Wie voor luxe en comfort wil gaan, zit bij Wellness Seecamping Parth in het plaatsje Ossiach goed. Hier kampeer je met zicht op de Ossiacher See en word je omringd door het glooiende berglandschap. De stacaravans die je hier kunt huren zijn zeer luxe en modern en volledig uitgerust met onder andere meerdere slaapkamers, een terras, een airco en een televisie. Ook als je met het hele gezin op vakantie bent, is deze camping een uitstekende keuze. Er is een animatieteam, voetbalveld, speeltuin en in een mum van tijd bereik je het meer, waar je kunt zonnen op de ligweide en diverse watersporten kunt doen.

2. Camping Burgstaller - Döbriach

Deze geweldige familiecamping in Döbriach beschikt werkelijk over alle ingrediënten voor een leuke zomervakantie in Oostenrijk. Met name voor kinderen is een verblijf hier één groot feest. Griezeltochten, een indianenbos, een kinderdisco, een mini-playbackshow; noem het maar op en het is er of wordt georganiseerd. Zelfs douchen in het sanitairgebouw is spannend: deze is compleet gebouwd als piratenschip. Je verblijft hier aan het water van Millstättersee, een fijne basis tijdens de hete zomerdagen. Ook de stacaravans die je hier kunt huren zijn volledig uitgerust voor een comfortabel verblijf.

3. Camping Eurocamp Wilder Kaiser - Kössen

In het Tiroolse dorp Kössen vind je het mooie kampeerterrein van Camping Eurocamp Wilder Kaiser. De stacaravans die je hier kunt huren zijn ruim opgezet, beschikken over airconditioning, een veranda, zijn goed voor zes personen en ook huisdieren zijn er toegestaan. Op de camping zijn maar liefst drie zwembaden: de allerkleinsten kunnen terecht in het peuterbad en bij slecht weer kan er gezwommen worden in het verwarmde binnenbad. Het animatieteam zorgt voor de organisatie van sportieve activiteiten, zoals beachvolleybal en tennis. Ook beschikt de camping over een restaurant en een bar waar je kunt happen en tappen.

4. Camping Sonnenresort Maltschacher See - Feldkirchen

Camping Sonnenresort Maltschacher See is niet alleen een leuke camping in Oostenrijk waar je een stacaravan kunt huren, maar is ook een fijne plek voor een vakantie met kinderen. Omringd door diverse bergmeren bestaan zomerse dagen uit waterpret, en dat is niet het enige. Het kampeerterrein beschikt ook over een kinderparadijs met animatie en speelgelegenheden. Volwassenen kunnen ontspannen in de sauna of genieten van de zon, want de camping bevindt zich aan een zonnige kant van de Alpen. De stacaravans die je er kunt huren zijn uitgerust met alle keukenfaciliteiten, een klein terras en een toilet, en is goed voor een verblijf van één tot vijf personen.

5. Donaupark Camping Tulln - Tulln an der Donau

Op slechts 30 km van Wenen in Oostenrijk vind je deze fijne camping waar ook stacaravans te huur zijn. Donaupark Camping Tulln is een fijne camping aan het water van het Aubad waar je tal van watersporten kunt uitoefenen of kan uitrusten op de ligweide. Huur je hier een stacaravan, dan zijn de sportfaciliteiten zoals tennis en boogschieten bovendien gratis toegankelijk. Beachvolleybal, georganiseerde fietstochten of kano- en wandeltochten behoren ook tot de mogelijkheden. Van een gezellige zomervakantie ben hier in ieder geval verzekerd, want 's avonds vult de camping zich met live-muziek tijdens knusse barbecue-avonden.

6. Europarcs Wörthersee - Schiefling am See

Op een luxe en comfortabele wijze kamperen, oftewel glamping, kan bij Europarcs Wörthersee. Het kampeerterrein beschikt over verschillende bijzondere huuraccommodaties die het kamperen net even wat luxer maken. De stacaravans die je er kunt huren zijn voor maximaal zes personen beschikbaar, zijn maar liefst 42 m² groot en beschikken over twee badkamers, twee slaapkamers en genoeg ruimte om te relaxen. Zoals de naam al weggeeft ligt het terrein aan het water van de Wörthersee, een mooie plek om te verblijven tijdens de zomer. Het helderblauwe water is eenvoudig toegankelijk en wil je even niet zwemmen, dan kun je genieten van een drankje bij de beachbar.

7. Camping Gruber - Faak am See

Verblijven in het prachtige Faak am See in Oostenrijk kan in een te huren stacaravan op Camping Gruber. Alle stacaravans zijn niet meer dan 100 meter verwijderd van de ligweide aan de Faaker See, waardoor je een heerlijke zomervakantie vrijwel direct aan het water kunt beleven. De huisjes zijn volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien. Ook is er een ruim terras om te kunnen genieten van de zomerzon. De camping biedt supcursussen aan en je kunt yoga aan het meer volgen. Maar naast waterpret zijn er nog talloze andere leuke dingen op het terrein. Zo is er een kinderboerderij een recreatieruimte voor kinderen om te knutselen of te schminken.

8. Camping Bella Austria - St. Peter am Kammersberg

Deze ruim opgezette camping beschikt over knusse, mooie stacaravans die je kunt huren. Hier logeer je midden in een kleurrijk decor vol bossen en bergen, een echte oase van rust. De stacaravans zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen veranda. Op Camping Bella Austria vind je een fijn zwembad en families zijn hier van harte welkom. Voor een heerlijke Oostenrijkse specialiteit, een drankje of een ijsje kun je terecht in het bijbehorende restaurant.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.