Skip to navigation Skip to main content

De leukste themawandelingen voor families met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis

54498 - De leukste themawandelingen voor families met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

Wandelen in de bergen van de Oostenrijkse regio Serfaus-Fiss-Ladis, kan met ruim 500 km aan paden bijna onbeperkt. Maar hoe houd je het wandelen ook leuk als je met kinderen in de bergen op zomervakantie bent? Als op en top familieregio heeft Serfaus-Fiss-Ladis talloze routes voor jong én oud. In het bijzonder zijn de themawandelingen hier uitermate geschikt voor een prachtige wandeltocht door de Alpen, met een enorme dosis aan plezier voor kids onderweg. In dit blog lichten we een aantal van de leukste themawandelingen voor families met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis voor je uit!

Wandelen in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is een populaire, maar vooral schitterende regio in het Oostenrijkse Tirol. De bestemming is vooral geliefd bij families met kinderen en dat is niet voor niets. Serfaus-Fiss-Ladis is een echte familiebestemming en dat blijkt uit alles. Maar met meer dan 500 km aan wandelpaden, is het bovendien ook een heerlijke wandelregio. Ga je met kinderen die kant op, dan zijn er een aantal leuke familiewandelingen die je absoluut op je lijstje wil zetten. Zo houd je het wandelen leuk voor groot en klein en is er, met al het leuks dat bij de route hoort, zeker geen sprake van verveling.

Meer over een familievakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

De avontuurlijke wandelroutes van Thomas Brezina

Speciaal voor kinderen heeft de Oostenrijkse auteur van kinderboeken Thomas Brezina drie avontuurlijke wandelroutes uitgestippeld. Kids moeten tijdens de wandeltochten diverse raadsels zien op te lossen en dat maakt het wandelen leuk en spannend. Welke routes dit zijn?

Alles over de avonturenpaden van Thomas Brezina

1. Het piratenpad

Het piratenpad loopt door Serfaus en het startpunt vind je bij Murmliwasser, welke je kunt bereiken vanaf het middenstation van de Komperdellbahn. Het thema van de wandelingen is, zoals de naam al doet vermoeden, 'piraten' en de raadsels die de kinderen onderweg moeten oplossen hebben te maken met een verhaal over een spookschip. In totaal duurt de tocht zo'n twee uur en kan de wandeling ook met kinderwagens worden gedaan.

2. Het heksenpad

Een hele belevenis voor kinderen, maar zeker ook een schitterende wandeling voor volwassenen, is het volgen van het heksenpad. Tijdens de drie uur durende tocht staat het thema 'heksen' centraal en moeten families allerlei raadsels zien op te lossen. De route loopt vanaf het middenstation van de Schönjochbahn in Fiss naar het middenstation van de Sonnenbahn en daarbij overbrug je zo'n 430 meter aan hoogteverschil.

3. Op ontdekking op het 'onderzoekerspad'

Het Forscherpfad, oftewel het onderzoekerspad, is de laatste van de drie avontuurlijke trails van Thomas Brezina. Deze route ligt boven Ladis en kun je bereiken via Wasserwandersteig. Tijdens de ongeveer één uur durende tocht stappen kinderen in een wereld van ontdekking als het gaat om dierensporen, beestjes en paddenstoelen.

54498 - wandelen met kinderen in serfaus fiss ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

Meer leuke themawandelingen voor families

Naast bovengenoemde routes, is er nog een scala aan themawandelingen voor families in Serfaus-Fiss-Ladis. Vijf daarvan zijn ook toegankelijk met een kinderwagen, dus er is genoeg keuze aan tochten die voor het hele gezin geschikt zijn. Hieronder geven we je nog een paar leuke tips voor (interactieve) familiewandelingen in Serfaus-Fiss-Ladis.

Meer tips voor een zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

1. Six Senses Trail

Met deze vier uur durende wandeltocht ben je wel even zoet. De Six Senses Trail is een aanrader voor het hele gezin, want je komt niet alleen langs schitterende stukken natuur, kinderen vermaken zich onderweg uitstekend. De attracties die je tegenkomt tijdens de tocht spelen allemaal in op de zintuigen. Vergeet ook niet regelmatig te stoppen en te genieten van de waanzinnige uitzichtpunten die onderdeel zijn van deze wandeltocht. De Six Senses Trail start bij de Murmliwasser in Serfaus.

2. Wasserwandersteig

Een andere leuke tip voor een themawandeling met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis, is de Wasserwandersteig. De wandeltocht is vrij eenvoudig en duurt ongeveer twee uur, maar is ontzettend leuk voor het hele gezin. Alles draait tijdens deze wandeling om water. Zo staat er aan het begint van de route een oud waterrad en vind je onderweg 'waterdruppels' om even op te relaxen, maar de route loopt ook langs beekjes en bronnen. Een mooie en vooral ook interessante route!

3. Geocaching bij de Högsee

Een interactieve speurtocht met je mobiel, QR-codes en digitale raadsels is helemaal van deze tijd. Leuke tip voor een moderne speur- en wandeltocht met kinderen tijdens je zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis is geocaching bij de Högsee in Serfaus. Dit is niet alleen een wandeltocht, ook moet je met een waterfiets het meer op om te zoeken naar verloren gouden munten en komt er meer leuks bij kijken in het bijbehorende belevenispark.

54498 - hogsee in serfaus fiss ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.