6 tips voor een zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

activiteiten serfaus fiss ladis

16 maart 2021

door Gina in Bestemmingen

Vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis is de perfecte bestemming voor een actieve zomervakantie met de hele familie. Je vindt de drie dorpen in het westen van Tirol, omringd door de prachtige bergwereld van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen. De dorpen zelf liggen tussen de 1200 en 1400 meter hoog en staan bekend om de goede sfeer, kindvriendelijkheid en vele mogelijkheden. Dit zijn de zes leukste tips voor een zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis! 

#1. Wandelroutes voor het hele gezin

Frisse berglucht, groene almweides, steile rotsformaties en goed uitgezette wandelpaden. Wandelen in de regio Serfaus-Fiss-Ladis is één groot feest. Met meer dan 500 kilometer aan wandelpaden biedt de regio voor ieder wat wils. Er zijn veel familievriendelijke routes te vinden, zoals de avontuurlijke routes van schrijver Thomas Brenzina: een piratenpad, heksenpad en onderzoekspad, waar kinderen verschillende raadsels op moeten lossen. Zin in een relaxte ochtend of middag? Dan is Erlebnispark Hög een aanrader, gelegen bij het middenstation van de Alpkopfbahn. Je vindt hier allerlei houten speeltoestellen voor kinderen en het natuurlijke zwemmeer de Högsee, waar je ook een ritje met de waterfiets kunt maken. Bij de Seealm Hög kun je wat eten, drinken en relaxen op het terras. 

serfaus-fiss-ladis zomer
Wandelen richting de Urgsee

#2. Wandeling naar de Urgsee

Vanaf het dalstation van de Almbahn loopt een prachtige, niet al te moeilijke wandeling richting de Urgsee, een klein meertje midden in het Urgtal. Ook deze wandeling is geschikt voor beginnende of jongere wandelaars, want met zo'n 20 minuten ben je er al! De route loopt dwars door een stukje ongerepte natuur, terwijl je geniet van de geluiden van kabbelende riviertjes en koeienbellen. Wanneer je weer bij het dalstation bent beland kun je genieten van een heerlijke lunch bij de Schöngampalm. Tip: hier kun je ook mountainbikes huren, zodat je de route terug naar Fiss met de fiets af kunt leggen! De route is 13 kilometer lang en overbrugt 400 hoogtemeters.

#3. Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis

Ook mountainbikers kunnen zich prima vermaken in Serfaus-Fiss-Ladis. De regio biedt tientallen kilometers aan trails, van 1200 tot wel 2600 meter hoogte. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en zijn dus geschikt voor elk niveau. Naast de afwisselende trails heeft de regio ook een fantastisch bikepark met verschillende sprongen, hindernissen en hellingen. Ook dit park is geschikt voor iedereen, van beginner tot prof. Er is een trainingsarea, een kidspark, een pumptrack, een landing bag en een slopestyle. Je vindt dit bikepark naast het bergstation van de Waldbahn. Extra handig: de cabines van de gondel zijn zo gemaakt dat je gemakkelijk je mountainbike mee kunt nemen.

#4. Fietsen naar bergrestaurant Leithe Wirt

Hou je van fietsen, maar wil je er liever relaxed op uit? Ook dat kan! Je vindt rondom Serfaus-Fiss-Ladis veel fietspaden die geschikt zijn voor een fijne fietstocht met het hele gezin. Ook kun je bij verschillende bikeshops e-bikes huren, zodat je ook zonder al te veel moeite de steile bergwegen op fietst. Een mooie fietsroute door bloemige alpenweides is die naar Bergrestaurant Leithe Wirt op 1650 meter hoogte. De route is vijf kilometer lang en start bij het toerismebureau van Serfaus. Bij het restaurant vind je ook een oplaadpunt voor e-bikes.

mountainbikes
De Jochtrail met panoramisch uitzicht (Foto: © TVB Serfaus-Fiss-Ladis )

#5. Klettergarten St. George-Rappenhaus

Voor de echte klimliefhebbers is er ook genoeg te doen in de omgeving. Neem bijvoorbeeld de Klettergarten St. Georgen-Rappenwand. Hier vind je 19 verschillende kletterroutes van verschillende niveaus. Het bovenste gedeelte van deze Klettergarten is vooral geschikt voor de echte klettersport, terwijl het onderste gedeelte ook geschikt is voor families met kinderen. 

#6. Funpark Fiss

Wanneer je een vakantie met kinderen hebt gepland, mag je het Funpark Fiss absoluut niet overslaan. Dit is een grote speeltuin vol met allerlei sensationele activiteiten voor jong en oud. Met de Fisser Flieger raas je met 80 km per uur door de lucht en met de Fisser Flitzer - een zomerrodelbaan - suis je met een snelheid van soms wel 45 kilometer per uur richting het dal. Een echte adrenalinekick krijg je in de Skyswing, een gigantische schommel die over de kop gaat. Ook is er een tubebaan, een springkussen, een mega zandbak en een kinderboerderij. Even uitrusten doe je bij de gezellige berghut Möseralm, waar je heerlijk kunt relaxen op het zonneterras. 

funpark-fiss
Plezier in het Funpark Fiss (Foto: © Fisser Bergbahnen)

Tip

Met de Super.Sommer.Card, die je gratis krijgt bij iedere accommodatie, kun je gratis gebruik maken van allerlei diensten en attracties in de regio, zoals verschillende kabelbanen, de wandelbus en kinderanimatie. Ook krijg je korting op kaartjes voor het bikepark.

Zomervakantie tips