Skip to navigation Skip to main content
Grootbrittannie
© Pixabay - Frank Winkler
Groot-Brittannië

Vakantie Groot-Brittannië

Groot-Brittannië: een verzamelnaam voor de eilanden Engeland, Schotland en Wales. Nog niet zo’n populaire bestemming als de Alpen, maar minstens zo mooi. Overweldigende natuur, authentieke dorpjes en ruige kuststroken maken het een walhalla voor outdoorliefhebbers. Word verliefd op de Britse countryside, beklim Schotlands hoogste bergen en drink een glas whisky in een lokale pub. Ook vind je in Groot-Brittanië vele UNESCO Werelderfgoed locaties, dus je komt er ogen tekort!

Overzicht bestemmingen in Groot-Brittannië

Op vakantie naar de bergen van Groot-Brittannië? Hieronder vind je een overzicht van bestemmingen in Groot-Brittannië. Maak kennis met de dorpen, ontdek wat er te doen valt en doe inspiratie op voor je volgende vakantie. 

Engeland

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar Engeland is door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Een land vol historische schatten, een prachtige kustlijn met hoge kliffen en witte stranden en talloze kilometers aan fantastische wandelpaden. De adembenemende landschappen in Engeland zijn veel gebruikt in verschillende tv-series en films, zoals Midsummer Murders, Sherlock Holmes en Harry Potter. Breng vooral een bezoekje aan één van de vele filmlocaties en waan je voor even op het witte doek. Zoveel mogelijk van dit bijzondere land zien? Kies dan voor een roadtrip! Rij over plattelandsweggetjes omgeven door stenen muurtjes, door dorpen met idyllische vakwerkhuizen en verblijf in knusse b&b’s.

Schotland

Een vakantie in Schotland staat gelijk aan een continu gevoel van verwondering. Het is een ontzettend divers land met hoge bergen in de Highlands, witte stranden aan de westkust en spiegelgladde meren in het midden van het land. De lokale bewoners zijn heel erg gastvrij en je zult je dan ook direct thuis voelen. Ga op zoek naar het monster van Loch Ness, bezoek historische kastelen en wandel door adembenemende landschappen. Dorst gekregen? Dan mag een rondleiding door een echte whisky distilleerderij niet ontbreken. Ook de Schotse eilanden zoals het ruige Isle of Skye zijn absoluut de moeite waard. Als film- en seriefan treed je hier in de voetstappen van o.a. karakters uit de Harry Potter films en de serie Outlander.

Wales

Wales is een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Dit eigenzinnige landje is een mix van de ruige natuur van Schotland en de knusse cultuur van Engeland. Wales beschikt over unieke landschappen, bruisende steden en idyllische dorpjes met onuitspreekbare namen. Van de hoogste bergtoppen in Snowdonia en klaterende watervallen in Brecon Beacons tot de ruige kuststrook van Pembrokeshire en het bruisende Cardiff, Wales zal je blijven verrassen. Vele kilometers aan wandel- en fietspaden zorgen voor genoeg vermaak voor actievelingen, terwijl cultuurliefhebbers hun hart op kunnen halen bij oude kastelen en andere historische herkenningspunten.