Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - jx7ffjwetktp4rddra3x
© VisitScotland / Kenny Lam
  • Levendig dorp met veel faciliteiten en sportmogelijkheden
  • Fijne bestemming voor gezinnen met kinderen
  • Gelegen in het prachtige Trossachs National Park
  • Geliefde plaats bij watersportliefhebbers

Balloch is een middelgroot dorp aan de zuidelijke kant van Loch Lomond, het grootste meer van heel Groot-Brittanië. Het dorp is gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en is daarom een populaire bestemming voor een dagtochtje of een weekendje weg. In en om het dorp kun je terecht voor een heel scala aan sportieve activiteiten, zoals wandelen, watersport en mountainbiken. Outdoorliefhebbers zullen zich zeker weten goed vermaken tijdens een zomervakantie in Balloch.

Het dorp Balloch ligt aan de rand van Trossachs National Park en is de perfecte plaats om de omgeving te verkennen. Aan de hoofdstraat van het dorp vind je een supermarkt, wat lokale winkeltjes en een aantal cafés en restaurants. Verder vind je er een hoop knusse accommodaties en een camping met vakantiehuisjes. Door de ligging vlak aan het meer biedt Balloch veel mogelijkheden voor watersport en boottochtjes. Het dorp is een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen, vanwege de vele kindvriendelijke activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het SEA LIFE Aquarium, het Bird of Prey Centre of het TreeZone Aerial Adventure Course.

Accommodaties bij reispartners in Balloch

Watersport in Balloch

De ligging vlak aan het Loch Lomond maakt Balloch een geliefde spot bij watersportliefhebbers. Je kunt op het meer onder andere terecht voor kanoën, suppen, wake boarden, waterskiën en natuurlijk zwemmen. Rondom de eilandjes die in het meer liggen is het water vaak iets rustiger, dus dat zijn perfecte plaatsen om bijvoorbeeld te suppen. Zwemmen kun je het beste doen in een wetsuit en rondom Milarrochy Bay aan de oostkant van het meer. Zin in een rustiger dagje op het water? Ga dan mee met één van de cruises. Sweeney’s Cruise Company biedt verschillende tochten aan: één uur durende introductietochten, tripjes naar één van de eilanden en zonsondergang-cruises.

Wandelen in en om Balloch

Ook wandelliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Trossachs National Park biedt tientallen kilometers aan wandelpaden door de fenomenale natuur. Romantische meren, glooiende heuvels, slaperige bossen en ruige bergtoppen, je vindt het hier allemaal. Een mooie wandeling met uitzicht op het Loch Lomond is die naar de Ben Lomond, één van de meest populaire Munros (Schotse bergen hoger dan 914m). De route loopt voor een groot gedeelte over goed begaanbare paden in leeg berglandschap, maar wordt steeds rotsachtiger naarmate je hogerop komt. Je rijdt vanuit Balloch in ongeveer 40 minuten naar het startpunt en je bent ongeveer 5 à 6 uur onderweg. Voor families met kinderen lopen er vanuit het dorp een aantal fijne routes door het bos en langs het meer.

Toeristeninformatie voor Balloch
Name Balloch iCentre
E-mail balloch@visitscotland.com
Telefoon 753533
Algemene informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. km
Hoogte dorp
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart