Skip to navigation Skip to main content
Millstattersee
© Kärnten Werbung / Michael Stabentheiner
Oostenrijk

Vakantie Millstättersee

  • Meer van 12 km lang
  • 12 stranden en 8 dorpen
  • Veel campings en watersportmogelijkheden

Het zonnige Karinthië telt vele bergmeren, maar het juweel van de provincie is de Millstätter See. Dit fijne meer is maar liefst 12 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. Het water van de Millstätter See bereikt in de zomer temperaturen tot wel 26 graden. Rondom het meer vind je een aantal dorpjes, met elk een eigen karakter, mogelijkheden en bezienswaardigheden. De onbebouwde zuidoever biedt voldoende mogelijkheden voor rust- en natuurliefhebbers.

Millstätter See staat natuurlijk gelijk aan strandplezier met het hele gezin. Op veel plekken vind je brede en vlakke stranden, voor leuke activiteiten en ontspanning. Natuurlijk kun je je ook vermaken op de Millstätter See. Op verschillende plekken langs het meer kun je onder andere kanoën, waterskiën en zeilen. In het omliggende berglandschap ligt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes. Scroll naar beneden voor een overzicht van de dorpen.

Accommodaties bij reispartners in Millstättersee

Kamperen aan de Millstätter See

Millstättersee is absoluut een van de beste en mooiste bestemmingen voor een kampeervakantie. Rondom het meer vind je een ruim en veelzijdig aanbod aan campings. Hier vind je een overzicht van alle campings. Natuurlijk vind je zowel familiecampings als kleine en knusse campings rondom de Millstätter See. Een aantal daarvan beschikken over een eigen strand aan het meer.

Millstättersee
Millstätter See Tourismus GmbH

Millstätter See te voet ontdekken

In de omgeving van de Millstätter See vind je verschillende wandelmogelijkheden. Direct om het meer lopen veel wegen en paden waar je prima kunt wandelen. Sommige stukken direct aan het meer zijn minder toegankelijk voor wandelaars in verband met de weg, maar (bijna) overal vind je paralel aan het meer fijne wandelpaden. Vanuit Millstätt kun je een aantal paden bewandelen die richting het noorden lopen, de bergen in. Rondom de Millstätter See en door de omliggende bergen, ligt het beroemde wandelpad de 'Millstätter See Alpine Trail'. Deze route bestaat uit 8 etappes en onderweg kom je meerdere bezienswaardigheden en kunstwerken tegen. Alle etappes van de route zijn ook los te lopen. Wil je echt de bergen in? Rijd dan naar Bad Kleinkirchheim. Vanuit dit dorp kun je met de gondel naar de bergen van het Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge.