Skip to navigation Skip to main content
Familie Millstatter See
© Kärnten Werbung / Edward Groeger
Oostenrijk

Familievakantie in Millstättersee

De Millstätter See leent zich uitstekend voor een veelzijdige familievakantie. Rond het meer valt voor jong en oud van alles te beleven. Van waterpret tot avonturen in de bergen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zijn er tal van familievriendelijke accommodaties en leuke uitstapjes. Tijdens een familievakantie aan de Millstätter See zal het hele gezin zich vermaken!

Wandelen met kinderen bij de Millstätter See

Rond de Millstätter See liggen tal van wandelroutes die ook geschikt zijn voor kinderen. Zo is er de route ‘Mein 1. Gipfel in den Nockbergen’, een route van minder dan drie kilometer met 330 hoogtemeters. Een ideale wandeling om (oudere) kinderen kennis te laten maken met wandelen in de bergen. Onderweg kom je langs diverse (speel)stations waar je leert over de omgeving en de natuur. Eindpunt is het kruis op de Arkerkopf. Andere aanraders zijn de ‘Kresenwandermeile’ of de wandeling naar de Grannattor. Vanuit Spittal kun je met de gondel naar Sportberg Goldeck, waar onder andere tubing mogelijk is.

Uitstapjes voor families bij de Millstätter See

Rond de Millstätter See liggen tal van leuke bezienswaardigheden. Het Granatium in Radenthein is een beleveniswereld waar je alles te weten komt over graniet. In Sagamundo in Döbriach word je meegenomen op een reis door de mythen en legenden van Karinthië. Kastelen maken ook vaak een grote indruk op kinderen. Burg Sommeregg is een middeleeuws kasteel boven Seeboden aan de voet van de Nockbergen. Mocht het weer onverhoopt te wensen overlaten dan kun je ook gaan zwemmen in het Erlebnisbad Drautal Perle.

Millstättersee: camping plezier met de hele familie >