Skip to navigation Skip to main content
Vakantie
© Spalder Media Group

Zomervakantie in de bergen

Heerlijk, zomervakantie! Miljoenen toeristen brengen jaarlijks hun vakantie door in de bergen. Heb jij ook zin in frisse berglucht, mooie uitzichten, groene alpenweiden en azuurblauwe bergmeren? Zoek het dan hogerop, in de bergen! De keuze aan bestemmingen is enorm, waar moet je heen op zomervakantie?

Binnen Europa zijn enorm veel mogelijkheden voor een zomervakantie in de bergen. Ieder land heeft z'n eigen karakter en sfeer. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende landen. Indebergen.nl helpt je bij het vinden van de ideale bestemming voor jouw zomervakantie

Regio's voor een zomervakantie in de bergen

België

Onze zuiderburen, de Belgen, zijn de trotse bezitters van de Ardennen. De heuvels in de Ardennen zijn weliswaar niet zo hoog als in de Alpen, maar bieden nog steeds de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie.

Duitsland

Vakantie in Duitsland is al jaren zeer populair onder Nederlanders en dat is niet onterecht.

Italië

De Dolomieten en de Italiaanse Alpen bieden alles voor een geweldige bergvakantie.

Frankrijk

Frankrijk blijft onverminderd populair. Kamperen, wielrennen, bergwandelen, wat ga jij doen?

Oostenrijk

Oostenrijk (1)
© Spalder Media Group

Alles wat een vakantie zo mooi maakt vind je in het veelzijdige Oostenrijk.

Zwitserland

Zermatt

In Zwitserland vind je de mooiste bergen van de Alpen. Hooggebergte, meren en pittoreske dorpjes, hiervoor moet je naar Zwitserland.

Overige landen voor een zomervakantie in de bergen: Finland | Groot-Brittannië | Liechtenstein | Noorwegen | Tsjechië | Zweden

Heldere water van de Klopeiner See

Meren in de bergen

Bergmeren vind je overal in de Alpen. Van kleinschalige meren voor een uitstapje tot grote meren met campings en vele faciliteiten. Zwemmen, watersporten, wandelen en fietsen, in de omgeving van een bergmeer is het allemaal mogelijk.

Krimmler Watervallen

Bezienswaardigheden in de Alpen

Bezienswaardigheden en uitstapjes in de bergen zijn er in overvloed. Van musea en kerk tot bergpas en natuurpark. We hebben allerlei leuke bezienswaardigheden en uitstapjes voor je verzameld. Welke bezienswaardigheid ga jij bezoeken?