Skip to navigation Skip to main content
Vorarlberg
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Vorarlberg (Oostenrijk)

Zomervakantie Vorarlberg, in deze meest westelijke regio van Oostenrijk kun je een onbezorgde tijd tegemoet gaan. De hoofdstad van Vorarlberg is Bregenz, maar de grootste stad is Dornbirn. Vorarlberg wordt omringd door Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland en Tirol en de invloeden van alle vier de gebieden komen in Vorarlberg terug. Op zoek naar de ultieme Oostenrijkse zomervakantie? Vorarlberg heeft meer dan 5500 kilometer aan wandelpaden en ook mountainbikers kunnen hier uitstekend uit de voeten.

Wil je genieten van moderne architectuur tijdens de zomervakantie? Vorarlberg is zich erg aan het ontwikkelen op dit gebied. Bezoek het Vorarlberg museum in Bregenz, het Werkraum Haus in het Bregenzerwald of het Illwerke centre in Montafon. Liever zelf een route samenstellen voor de zomervakantie? Vorarlberg heeft een app met verschillende architectuur routes met verschillende thema’s door de regio.

Liefhebber van cultuur? Zomervakantie in Vorarlberg!

Behoefte aan cultuur, muziek en een bijzondere ervaring tijdens de zomervakantie? Vorarlberg heeft het jaarlijkse Bregenz Festival in – natuurlijk – Bregenz. Het festival vindt jaarlijks plaats van half juli tot en met half augustus en draait om kunst, cultuur en muziek. Ben je in de buurt van de Bodensee tijdens je zomervakantie in Vorarlberg? Voor een fantastisch uitzicht en mooie muziek kan je tijdens het Bregenz Festival naar de openlucht opera concerten aan het meer. Hiernaast kan je genieten van orkesten, kunst, muziek en poëzie.

Kleinwalsertal tijdens de zomervakantie in Vorarlberg

De dorpen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad behoren tot het Kleinwalsertal dat alleen bereikt kan worden via Duitsland. De vallei is zo’n 15 kilometer lang en 6,5 kilometer breed. Klinkt dit niet als een bijzondere locatie voor een zomervakantie? Vorarlberg trekt jaarlijks veel bezoekers naar Kleinwalsertal. Dankzij de fantastische omgeving met bergen is Kleinwalsertal zeer populair onder de wandelaars en mountainbikers. De routes zijn uitgezet op drie verschillende hoogtes en niveaus. Wil je een leuke afwisseling of iets nieuws proberen tijdens de zomervakantie? Vorarlberg biedt ook andere activiteiten zoals vissen, verschillende excursies, paardrijden en nog veel meer.

Zomervakantie Vorarlberg: op de boerderij

Een bijzondere en leuke manier om te overnachten is op de boerderij tijdens de zomervakantie. Vorarlberg biedt hier mogelijkheden voor en dit is een belevenis voor het hele gezin. Het merk ‘Urlaub am Bauernhof’ garandeert de kwaliteit en de gastvrijheid van de boerderij, wijnboerderij of berghut zodat je verzekerd bent van een geslaagde zomervakantie. Vorarlberg biedt ook boerderijen met verschillende thema’s zoals gezondheidsboerderijen, kruidenboerderijen, paardrijboerderijen, biologische boerderijen en baby- en kinderboerderijen.