Skip to navigation Skip to main content

10 fijne campings rondom de Bodensee

Park Camping Lindau am See
© Lindau Tourismus, Ines Janas

Rondom de Bodensee liggen tal van fijne campings voor een heerlijke kampeervakantie. De Bodensee is met een oppervlakte van 536 km² een van de grootste meren in de Alpen. Een waar vakantieparadijs dat je vanuit Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland kunt ontdekken. Langs de oevers van de Bodensee kun je uitstekend kamperen. Er is een mooi aanbod van campings waar stellen, rustzoekers en families zich snel thuis zullen voelen. In dit weblog heb ik 10 fijne campings rondom de Bodensee op een rijtje gezet.

Campings aan de Bodensee

Ben je op zoek naar een camping aan de Bodensee dan moet je eerst bepalen waar je wilt gaan kamperen. Het meer is zeer groot en je kunt zowel kamperen aan de Duitse zijde als aan de Oostenrijkse of Zwitserse oever. Overal rond de Bodensee liggen fijne campings. Van grote familiecamping met uitgebreide faciliteiten tot kleinschalige natuurcamping waar rustzoekers zich thuisvoelen. Wat de campings aan de Bodensee gemeen hebben is dat je zo vanaf je kampeerplek richting het meer wandelt. Hieronder hebben we tien fijne campings aan de Bodensee voor je op een rijtje gezet. 

1. Camping Buchhorn - Zwitserland

Camping Buchhorn heeft bijna 50 plaatsjes voor caravans en campers tussen de bomen en daarnaast een groot tentenveld. Er is een klein eigen zwembad op het terrein. De camping ligt direct aan het meer, vlakbij Arbon. Daar vind je dan ook een supermarkt, snackbar en afhaalrestaurant. Bovendien is er vers brood in de ochtend. Er is een strandbad met schaduw en een strandopgang naar het meer. Op de camping zijn ook allerschattigste hutjes aanwezig voor 1-4 personen

2. Camping Gitzenweiler Hof - Duitsland

Deze chique camping ligt weliswaar niet direct aan de oever van de Bodensee, maar dichtbij in de bossen rond Lindau. Camping Gitzenweiler Hof, met bungalowtenten en stacaravans, is ruim opgezet en heeft een groot eigen zwembad, met een peuterbad voor de kleintjes. Op het terrein zijn alle voorzieningen bij de hand: zelfs een kinderboerderij en biotuin zijn aanwezig. Verder zijn er allerlei sportmogelijkheden, zowel binnen als buiten. En een campingwinkel, bar, restaurant en kinderdisco ontbreken natuurlijk ook niet.

Camping Gitzenweiler Hof
© Campingpark Gitzenweiler Hof GmbH

3. Camping Fischerhaus – Zwitserland

Camping Fischerhaus is een grote en moderne 5-sterrencamping aan de Zwitserse kant van de Bodensee. Er zijn 230 ruime staanplaatsen voor campers, caravans en tenten en ook bestaat er de mogelijkheid om een kamer in het hoofdgebouw te boeken. De camping heeft een zwembad en een brede ligweide aan de Bodensee. Je vindt hier verder een winkel, restaurant, speelgelegenheden voor kinderen, een tafeltennistafel en een beachvolleybalveld. Op het meer zijn watersporten mogelijk en de camping biedt hiervoor verschillende cursussen.

4. Camping Seehorn – Zwitserland

Niet ver van de plaats St. Gallen ligt camping Seehorn. De camping is vrij nieuw (2011), modern, ruim ingericht en biedt naast staanplaatsen voor campers en caravans, ook een tentenweide, stacaravans en vakantiehuisjes. Tussen de camping en het meer ligt nog een kleine spoorlijn met een fietspad erlangs. Er zijn voorzieningen voor rolstoelgebruikers en mensen met een lichamelijke beperking. Ook honden zijn hier welkom. De omgeving biedt leuke activiteiten en ook kun je terecht in een aantal goede restaurants, waaronder eentje met 14 Gault Milllau punten.

5. Camping Park Gohren am See - Duitsland

Dit is een echte 4-sterren camping waar glamping bovenaan staat. Camping Park Gohren am See heeft minilodges, huurcaravans, safaritenten, huurtenten en vakantiehuisjes. Het tentenveld is wat verder weg van het water, maar ligt wel tussen de oude fruitbomen. De camping biedt massage, sauna, een kinderparadijs, allerhande sportvoorzieningen en zelfs een eigen camping-app. De camping is een dorp op zichzelf, maar wel een prettige, waar je alles bij de hand vindt. Supermarkt en restaurant ontbreken natuurlijk niet. Ook deze camping ligt aan het water en heeft een kiezelstrand aan het meer.

6. Camping Iriswiese - Duitsland

Middenin een natuurbeschermingsgebied en direct aan de oever tussen Lindau en Friedrichshaven ligt camping Camping Iriswiese. Op deze camping vind je een mediterraan klimaat, zuiver water, een natuurstrand en rust. Twee speeltuinen en een animatieteam geven de ouders ook de nodige rust. Er is veel schaduw tussen de bomen en je vindt er een kiezelstrand aan het meer. Natuurlijk is er ook een supermarktje voor de basisbehoefte.

7. Camping Sandseele OHG – Duitsland

Reichenau is een eiland in de Untersee van de Bodensee. Het eiland hoort bij het Duitse gedeelte van het meer en is via de Pirminstraße (bij Konstanz) verbonden met het vasteland. Een mooie route met schitterende uitzichten op het water. Eco camping Sandseele OHG ligt op dit eiland en beschikt over ruime plaatsen voor campers, caravans en tenten. Er is een strand en ook kun je hier waterfietsen, kajaks, SUP’s en roeiboten huren. Verder zijn er een minisupermarkt en een restaurant met terras aan het water dat culinaire hoogstandjes serveert.

8. Park Camping Lindau am See – Duitsland

Niet ver van de Oostenrijkse grens ligt Park Camping Lindau am See. Er is plaats voor campers, caravans en tenten. De camping heeft zich helemaal aangepast op families met kinderen. Zo zijn er kleine toiletten en lage wastafels in de toiletgebouwen, speelplaatsen en sportvelden. In de omgeving zijn tal van activiteiten mogelijk, zoals fietsen, wandelen en bezienswaardigheden bezichtigen.

Campingplatz Luftaufnahmen
© Lindau Tourismus, Ines Janas

9. Camping Hüttenberg - Zwitserland

Daar waar de rivier de Rijn steeds breder wordt en overgaat in de Bodensee, ligt camping Hüttenberg. De camping ligt niet direct aan het water, maar het dichtstbijzijnde strand is niet ver weg. Camping Hüttenberg is groot en beschikt over 270 permanente plaatsen, 60 toeristenplekken, stacaravans en vakantiehuisjes. Er is een zwembad en verder zijn er speeltoestellen voor kinderen, een kinderclub en een winkel aanwezig. Handig om te weten: deze camping is ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking en ook honden zijn toegestaan (mits aangelijnd). Tip: bezoek ook het eiland Werd met klooster.

10. Seecamping Bregenz – Oostenrijk

Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze camping vlakbij de stad Bregenz aan de Bodensee. Seecamping Bregenz is een echte familiecamping. Er zijn speelplaatsen en aan het meer ligt een breed strand. De sanitaire voorzieningen zijn modern en ook beschikt de camping over een restaurant waar simpele gerechten geserveerd worden. Maak een uitstapje naar de stad Bregenz of ontdek de vele wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving.

Meer campings aan de Bodensee

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.