Skip to navigation Skip to main content

10 fijne campings in Zuid-Duitsland

Campingduitsland

Zuid-Duitsland is een fijne vakantiebestemming. Het donkere en mysterieuze natuurgebied van het Zwarte Woud, het glooiende landschap, de bergen van Beieren, de pittoreske dorpen, indrukwekkende steden en vele bezienswaardigheden maken dat je er niet uitgekeken raakt. Het is dan ook een perfecte plek om te kamperen en vervolgens van camping naar camping te trekken om zo veel mogelijk van het landschap te ontdekken. In dit weblog heb ik 10 fijne campings in Zuid-Duitsland voor je op een rijtje gezet.

Kamperen Zuid-Duitsland

Voor kamperen ben je in Zuid-Duitsland aan het juiste adres. Er zijn tal van fijne campings waar je heerlijk kunt genieten met het hele gezin. Vanaf hier kun je de afwisselende natuur en prachtige bezienswaardigheden ontdekken. Zo is de regio rondom Berchtesgaden, waar je onder andere de Königssee, Obersalzberg en zoutmijnen kunt bezoeken, een absolute aanrader om te ontdekken. Maar ook het Zwarte Woud is een fijne bestemming voor jong en oud. Bezoek hier de vele watervallen of maak een leuk uitstapje. Voor de nodige verfrissing biedt Zuid-Duitsland verschillende fijne zwemmeren, waar het heerlijk vertoeven is op warme zomerdagen. Kortom, genoeg te doen dus vanaf de camping in Zuid-Duitsland!

1. Camping Schwarzwaldhorn, Zwarte Woud

Camping Schwarzwaldhorn heeft een schilderachtige ligging in het kleine plaatsje Simonswald in Baden-Württemberg. De camping bevindt zich in het Zwarte Woud en wordt omgeven door glooiende bergen en een groen landschap. De camping is niet groot en biedt naast campingplaatsen ook tenten, caravans, mobilhomes en een trekkershut. Allemaal stuk voor stuk voorzien van een prachtig uitzicht. Er is een zwembad aanwezig en er is animatie voor de kinderen. De eerste supermarkt ligt op ongeveer 2 kilometer afstand. In de omgeving van de camping zijn meerdere wandelingen mogelijk. Tips zijn de Zweribach-watervallen en het Boomkronenpad in Waldkirch.

2. Camping Schliersee, Beieren

Kamperen op een kleinschalige camping heeft zo z’n voordelen. Alles is makkelijk te bewandelen en er heerst vaak een vriendelijke en relaxte sfeer. Camping Schliersee ligt in Beieren, aan de Schliersee. De camping is klein en heeft een rustige ligging. Op het meer zijn diverse watersporten mogelijk en aan het meer is het heerlijk genieten van het zonnetje. Er is een restaurant aanwezig en ook broodjesservice is mogelijk. Er zijn voldoende wandel- en fietsmogelijkheden in de buurt. Ook ben je vanaf de camping ongeveer 40 km verwijderd van Kufstein en een uurtje van de Achensee.

3. Camping Herbolzheim, Zwarte Woud

Camping Herbolzheim is een relatief kleine en rustige camping, gelegen in het Zwarte Woud. Deze luxe camping heeft maar liefst 5 sterren en voorziet in alle gemakken. Denk aan een groot zwembad, duikplanken, peuterbadje, glijbanen, tennisbanen, tafeltennis, speeltuin, bar en campingwinkel. Er zijn zo'n 126 plekken voor tenten, caravans en campers. Ook kun je een bungalow of speciale 'Safari Tent' boeken. Camping Herbolzheim ligt niet ver van de A5, vlakbij Europapark en het leuke plaatsje Freiburg. Uiteraard is de camping ook een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstouren in het Zwarte Woud.

4. Vital CAMP Bayerbach, Beieren

Vital CAMP Bayerbach is een wellnesscamping met uitgebreide mogelijkheden. De camping is in terrassen aangelegd en biedt een fraai uitzicht over de Rottvalei. Blikvanger van de camping is het eigen wellnesscentrum met onder andere een thermaalbad, drie natuurbaden en sauna's. De fiets- en wandelpaden starten direct bij de camping, ook liggen er in de omgeving diverse golfbanen. Bij Gasthof & Biergarten Huckenhamer Stadl doe je nog meer hernieuwde energie op. Geniet van huisgemaakt gebak, een overheerlijk diner of een Beiers biertje. 

5. Camping Gitzenweiler Hof, Bodensee

Camping Gitzenweiler Hof is een grote camping in het zuiden van Duitsland, vlakbij de Bodensee en in een bosrijke omgeving. In de buurt kun je de Walter Zoo en Ravensburg Spieleland bezoeken, een leuk uitje voor het hele gezin. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de mooie omgeving. Voor zwemmers is er een groot zwembad en voor kinderen en peuterbadje. Er zijn veel leuke sporten en activiteiten te doen op Camping Gitzenweiler Hof: tafeltennis, voetballen, basketballen, volleybal, jeu de boules en een speelhal met biljart, videogames en airhockey. Ook vind je op de camping een kinderboerderij, biotuin en is er een kinderdisco. Ontspannen doe je bij het restaurant en de bar en uiteraard is er ook een campingwinkel aanwezig. De camping heeft zo'n 600 plaatsen voor tenten, caravans, kampers en bungalows.

6. Campingpark Lackenhäuser, Beierse Woud

Knaus Campingpark Lackenhäuser ligt in het Beierse Woud, vlakbij het drielandenpunt met Oostenrijk en Slovenië. De camping wordt omgeven door een groen boslandschap, waarbij de puntige bergtoppen trots op de achtergrond staan. Wat deze camping zo fijn maakt zijn de wellnessfaciliteiten. Zo is er een masseur, een overdekt (verwarmd) zwembad, sauna, solarium, kuurbaden en een praktijk voor natuurgeneeskunde. Mocht je een avond geen zin hebben om te koken, dan kun je terecht bij het restaurant met typisch Beierse keuken.

7.  Camping Preishof, Beieren

Camping Preishof is een camping bij Bad Füssing. Niet ver van de camping stroomt de rivier de Inn, die de grens met Oostenrijk vormt. De omgeving is groen en heuvelachtig, vol met weilanden, bossen en riviertjes. Ideaal om te voet of op de fiets te verkennen. Camping Preishof maakt onderdeel uit van een wellnesshotel en hierdoor is het een echte Kurcamping. Voor nog meer wellness ga je naar het wellnesscomplex van Bad Füssing. Op de camping is een fijn restaurant (Restaurant Preishofstadl), wat gevestigd is in een voormalige 'Stadl', een tradtionele schuur. Een ideale plek voor Beierse gezelligheid.

8. Camping Kleinenzhof, Zwarte Woud

Camping Kleinenzhof ligt in het plaatsje Bad Wildbad, midden in het Zwarte Woud. Het is een fijne bestemming voor gezinnen met kinderen, maar ook voor liefhebbers van rust en natuur. Er is een zwembad aanwezig, een recreatieruimte en er zijn diverse accommodatie mogelijkheden. In het hoogseizoen organiseert men dagelijks activiteiten voor kinderen, zoals knutselen, wedstrijden en wandelen. Wat bij Camping Kleinenzhof meteen opvalt is het restaurant van de camping, dat zich bevindt in een prachtig gebouw. Hier geniet je niet alleen van heerlijke lokale gerechten, maar ook van fantastische zelfgebakken taarten en forel uit eigen visvijver.

9. Camping Kinzigtal, Zwarte Woud

Camping Kinzigtal bevindt zich in de glooiende groene omgeving van het Zwarte Woud, in het pittoreske plaatsje Steinach. In de omgeving zijn allerlei prachtige wandel- en fietstochten te maken. Ontdek de vele rivierdalen, bossen en pittoreske plaatsjes. De camping biedt uitzicht op het bos en de omliggende bergtoppen. Vlak naast de camping ligt een groot zwembad. Goed om te weten: bij een verblijf op de camping ontvang je de Konuskarte gratis. Met deze kaart kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

10. Camping Willam, Bodensee

Camping Willam is een kleinschalige en familievriendelijke camping in het zuiden van het Zwarte Woud. De camping ligt niet ver van Konstanz, aan de Bodensee (Untersee). In het meer kan gezwommen worden en er zijn watersporten mogelijk. Een deel van de kampeerplaatsen ligt direct aan het water Hier geniet je in alle rust van alles wat de natuur te bieden heeft. Op Camping Willam hangt een gemoedelijke sfeer. Er is een restaurant aanwezig en een gezellige bar.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.