Skip to navigation Skip to main content

Zwemmeren Duitsland: de 5 mooiste meren voor het hele gezin

7283 - Zwemmeren Duitsland: de 5 mooiste meren voor het hele gezin
© GNTB / Günter Standl

Zwemmeren in de bergen zijn prachtig. In (Zuid-)Duitsland liggen meerdere mooie zwemmeren. Ideaal voor een warme zomerse dag! Terwijl de kids ravotten in het water, kun jij je heerlijk ontspannen op het strand. Naast zwemmen kun je er vaak ook allerlei watersporten beoefenen. En dat niet alleen, er liggen vaak ook allerlei mooie wandelroutes in de omgeving. Gegarandeerd plezier met het hele gezin! In dit weblog vind je de 5 mooiste zwemmeren in (Zuid-)Duitsland.

#1. Chiemsee, familiefavoriet

Een van de populairste zwemmeren van Duitsland is de Chiemsee en dat is niet heel raar. Dit prachtige meer wordt ook wel het Beierse Meer genoemd, het is namelijk het grootste meer van Beieren. De Chiemsee is ongeveer 80km2 groot en heeft een kustlengte van zo’n 83 kilometer. Genoeg ruimte om je te vermaken! Bijzonder aan de Chiemsee zijn de drie eilandjes die in het meer liggen. Het grootste eiland, Herreninsel, is absoluut een bezoekje waard. Neem ook een kijkje bij Slot Herrenchiemsee. Wat kun je verder allemaal doen in, op en rondom de Chiemsee? Ongeveer alles wat je kunt bedenken: zwemmen, zonnen, suppen, zeilen, kajakken, surfen, waterskiën, vissen, raften, canyoning en nog veel meer.

#2. Bodensee, het grootste meer van Duitsland

De Bodensee mag natuurlijk niet missen in het rijtje zwemmeren Duitsland! Dit meer is het grootste meer van Duitsland en grenst ook aan Zwitserland en Oostenrijk. De Bodensee is ruim 535 km2 en bestaat officieel uit de twee meren Obersee en Untersee. Dankzij de enorme omvang van het meer zijn op vele plekken stranden te vinden. Je kunt verblijven in één van de leuke dorpen langs het meer of wellicht op een camping. Voor duikers biedt de bodensee een leuke uitdaging, aangezien het meer tot zo’n 45 meter diep is. Zeilen, suppen, kanoën, surfen, wat ga jij doen?

7283 - bodensee (1)
Ontspannen aan de Bodensee (Foto: GNTB , Deutschland abgelichtet Medienproduktion)

#3. Königssee, helderblauw zwemwater

Dol op raften en canyoning? Dan zit je bij de Königssee goed! Het meer kent meerdere outdoor centra, waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Je kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen tijdens de vakantie en neerstrijken op een terrasje. Genieten van het helderblauwe water van de Königssee, een van de mooiste meren van Duitsland. Over het 8 km lange meer kun je een boottochtje maken of je kunt wandelen en fietsen om het meer.

7283 - de tegernsee met uitzicht op een dorpje (1)
De prachtige heldere Königssee (Foto: © www.bayern.by, Gert Krautbauer)

#4. Tegernsee, activiteiten voor jong en oud

Op en om de Tegernsee worden vele activiteiten georganiseerd voor families. Een van de leukste activiteiten is varen op de Tegernsee. Dit kan met een zeilboot of motorboot. In Rottach-Egern ligt het See- und Warmbad, met zwembaden, een glijbaan en een zandstrand aan de Tegernsee. Tip voor de kinderen: de Tegernseer Spürnasen! Samen met de mascotte van de regio gaan de kinderen in een groep op ontdekkingstocht in de omgeving. Heerlijk ontspannen kun je op een van de stranden, bijvoorbeeld Strandbad Point Tegernsee en Strandbad Seeglas Gmund. Tip: slechts een aantal kilometer ten oosten van de Tegernsee ligt de Schliersee, ook een leuk zwemmeer voor het hele gezin.

#5. Eibsee, verborgen parel

Onder de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, ligt het prachtige meer de Eibsee. Dit meer is zeker niet het grootste in dit rijtje, maar absoluut een van de mooiste. Tussen de bergen en de groene natuur ligt de kraakheldere Eibsee op 1000 meter hoogte. Aan het meer kun je een waterfiets, roeiboot of kayak huren. Ook kun je genieten van culinaire hoogstandjes van lokale ingrediënten en ontspannen langs het water. Aan de Eibsee bevind je je even in een andere wereld.

7283 -  (1)
De Eibsee bij Garmisch - Partenkirchen (Foto: © GNTB, Michael Neumann)
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.