De 10 mooiste bergmeren van Duitsland

Hutje aan de Chiemsee

8 augustus 2020

door Miranda in Watersport

Waar vind je de mooiste bergmeren van Duitsland? Vooral in het zuiden natuurlijk, in Beieren waar de Alpen beginnen. Er zijn kleine onbekende meertjes op grote hoogte en natuurlijk de bekende namen als de Bodensee en de Chiemsee. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de 10 mooiste bergmeren van Duitsland. Welk Duits bergmeer hoort er volgens jou nog meer in dit rijtje thuis?

#1. Schrecksee - Beieren

De Schrecksee ligt op 1819 meter hoogte in een waanzinnig mooi berglandschap. Je bereikt het meer vanuit Bad Hindelang te voet in ongeveer 3 uur via Hinterstein. Het kleine eiland middenin de Schrecksee geeft dit meer net wat extra's, waardoor het wat ons betreft een terechte nummer 1 is in Duitsland.

#2. Walchensee - Beieren

Met een lengte van bijna 7 km en een breedte van 5 km is dit één van de grotere meren in Duitsland. Het ligt zo'n 75 km ten zuiden van München en is eenvoudig te bereiken met de auto. Het is een geliefd meer bij toeristen en is ideaal om te zwemmen en watersport te beoefenen. Er zijn mooie stranden en fijne campings.

#3. Hintersee - Beieren

De Hintersee ligt in het Berchtesgadener Land, vlakbij het plaatsje Ramsau en is een typisch romantisch bergmeer: helder water en een geweldige bosrijke omgeving. Je kunt met een bootje het water op, maar het meer is ook een prima uitgangspunt voor mooie wandelingen, waaronder een route rondom het meer.

Hintersee
Hintersee (Foto: © Allgäuer Alpenblog - Berchtesgadener Land Tourismus GmbH)

#4. Soiernsee - Beieren

De Soiernsee ligt in het Karwendel gebergte op een hoogte van 1552 meter. Het is een perfect doel van een mooie wandeling. In ongeveer 3,5 uur bereik je het meer vanuit het dorpje Krün. Lunchen of even een drankje doen kan in het nabijgelegen Soiernhaus.

#5. Königssee - Beieren

De Königssee ligt middenin de Berchtesgadener Alpen. Het is één van de bekendste, meest heldere en schoonste bergmeren van Duitsland. Door de diepte blijft het meer behoorlijk koud in de zomer, waardoor op warme dagen een duik in de Königssee heerlijk verfrissend is. Op het meer varen alleen elektrische bootjes, waardoor het lekker rustig blijft. Alhoewel, in Schönau kan het wel behoorlijk druk zijn met toeristen.

Das könnte Sie auch interessieren

#6. Eibsee - Beieren

De Eibsee ligt aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. De Eibsee voldoet aan alle voorwaarden van een prachtig bergmeer: een schilderachtige bergomgeving, helder water en eilandjes in het midden. Rondom het meer is een wandelroute uitgezet van 7,5 km.

#7. Chiemsee - Beieren

Chiemgau met de Chiemsee is een enorm populaire vakantieregio bij o.a. watersportliefhebbers. De Chiemsee is het op 2 na grootste meer van Duitsland en is een paradijs voor watersporters. Het meer ligt misschien niet direct tussen de hoge bergen, maar je ziet de (uitlopers) van de Alpen erg goed, wat het geheel prachtig maakt.

Chiemsee
Chiemsee (Foto: © Pixabay, Antranias)

#8. Seeleinsee - Beieren

De Seeleinsee is een klein, maar prachtig bergmeertje gelegen op ruim 1800 meter in het Hagengebergte. Het is een meer dat vaak het doel of onderdeel is van lange bergwandelingen. Zwemmen in dit ijskoude meertje is niet aan te raden.

#9. Lautersee - Beieren

De Lautersee ligt in Mittenwald en is een heerlijk bergmeer om te zwemmen. Er is een grote ligweide, een speeltuin en café/restaurant. Op een warme zomerdag is dit de perfecte plek voor een lui dagje genieten aan het water. Is het minder mooi weer, dan kun je hier fijn wandelen.

#10. Freibergsee - Beieren

De Freibergsee ligt op 931 meter hoogte bij Oberstdorf en is het grootste 'hooggebergte meer' van de regio Allgäu. Je bereikt het meer te voet vanaf de parkeerplaats Renksteg in ongeveer een half uurtje. Met 25 graden is dit één van de warmste zwemmeren van Duitsland. Er is een grote vlonder en een afgebakend zwemgedeelte in de Freibergsee.

Freibergsee (Foto: © Tourismus Oberstdorf)
image widget

Zomervakantie tips