Leuke activiteiten en bezienswaardigheden in München

 © Pixabay 
Uitzicht op München

29 augustus 2020

door Mariska in Tips

München is een prachtige stad in Zuid-Duitsland. Veel mensen rijden erlangs tijdens de reis naar de Alpen. Dat is zonde, want München is een hele fijne bestemming voor een stedentrip of mini vakantie. In mijn vorige blog gaf ik je praktische informatie over een stedentrip naar München. Vandaag heb ik een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Ik hoop jullie te kunnen enthousiasmeren voor een trip naar München, want het is een stad die zeker de moeite van een bezoek waard is. Onderstaande hotspots zijn echt een aanrader en mogen zeker niet ontbreken aan je to-do lijstje!

#1. Münchner Residenz 

Het Münchner Residenz is de stadsresidentie van de hertog van Beieren. Bezoek het gebouw of wandel er langs tijdens een middag shoppen. De residentie ligt namelijk vlakbij het winkelgebied van de stad. Er is een museum en daarnaast kun je door de hofjes wandelen en genieten van de charme van het Münchner Residenz.

#2. Allianz Arena

Op doorreis naar de Alpen kom je langs dit stadion van Bayern München. Ik denk dat menig bergliefhebber de arena met de witte omheining kent. Het stadion is een ‘must see’ wat mij betreft. Zeker ook voor de niet-sportievelingen onder ons. Boek een arrangement met een tour door het stadion en waan je even als profvoetballer. De kleedkamers, catacomben en de persruimte zijn onderdeel van de rondleiding. Bezoek ook het museum en laat je leiden door de historie van de voetbalclub. Kortom, een middagje vermaak en plezier beleef je zeker hier!  

Allianz Arena in München
De Allianz Arena is zeker de moeite van een bezoekje waard (Foto: © Pixabay)

#3. Olympisch Park 

In 1972 waren de Olympische spelen in München. Het Olympisch park geeft je een indruk van de diverse locaties waar de wedstrijden werden gehouden. Het is een mooi park om lekker doorheen te wandelen, fietsen of hardlopen. Ook kun je gaan zwemmen in het Olympisch zwembad. Daarnaast worden het hele jaar door allerlei evenementen georganiseerd. Denk aan optredens, hardloopwedstrijden (de Sylvesterrun) en theatervoorstellingen. Naast deze activiteiten kun je hier in de lente en zomer abseilen bij het Olympisch stadion en heerlijk mensen kijken op één van de vele zitplekken. 

#4. Mariënplatz met Neues Rathaus

Het Mariënplatz ligt in hartje München, bij het Neues Rathaus. Als je lekker aan het shoppen bent in de stad, dan is de kans groot dat je dit plein passeert. Leuke restaurants en cafeetjes zijn hier gevestigd. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn en dat het soms lastig is om een plekje te bemachtigen. Op het plein komen verschillende hoofdstraten samen. Loop je over het plein, sta dan zeker even stil en kijk rond. Naast mensen kijken zijn de verschillende gevels van de gebouwen ook prachtig om te zien. Een andere tip is om het Neues Rathaus te bezichtigen. Ben je er tijdens het klokkenspel? Blijf staan. Koperen poppen geven een voorstelling en dat is indrukwekkend om te zien. Vanaf het Mariënplatz is het makkelijk om je verdere route door de stad te vervolgen. Onder het plein ligt één van de grootste metrostations. 

Mariënplatz München
Het Mariënplatz is prachtig! (Foto: © Pixabay)

#5. Englischer Garten 

Aan groen geen gebrek in Münchend. Diverse mooie parken vind je her en der door de stad. Eén van de hotspots is zeker de Englischer Garten. Het is één van de grootste stadsparken ter wereld. Even ontsnappen aan de drukte in de mooie bossen en waterrijke omgeving. Een mix van groen, water en mooie standbeelden maken dit park tot het bezoeken waard. Op zondag tref je hier veel lokale bewoners aan. Even ontsnappen aan de drukte van alledag en de stad doen ze graag in dit park. 

#6. Shoppen 

Net als alle andere grote steden heeft ook München een groot winkelgebied. Daarnaast zijn er in diverse buitenwijken grote ‘einkaufscentra’. De bekende winkelketens hebben hier een pand, maar daarnaast zijn de exclusieve en regionale winkels zeker ook aan te raden met mooie kleding, hebbedingen en de bekende toeristische gifts. Bezoek zeker ook één van de konditoreien, winkels met lokale specialiteiten en chocoladewinkels met overheerlijke bonbons. Tip: probeer de bekende ‘krapfen’ te proeven met verschillende vullingen, zoals nougat, eierlikeur of vanille. 

#7. Genieten van de vele eet- en drinkgelegenheden 

Zeg je Duitsland, dan zeg je ‘biergartens’. In München is er volop keuze uit gezellige cafeetjes, hippe hotspots en restaurants. Kies vooral niet voor de standaard ketens, maar ga op zoek naar de lokale specialiteitenzaken. Denk aan het Hofbrau haus of Zum Augustiner, een grote (maar toeristische) foodhal met diverse (lokale) gerechten. Laat je verrassen, want Duitsland is veel meer dan ‘bratwürst’, zuurkool, bier en schnitzel. 

Er valt veel moois te zien! (Foto: © Pixabay)


Zomervakantie tips