Skip to navigation Skip to main content
Finland
© Saana / Suvi Mansikkasalo
Finland

Vakantie Finland

Verheug je tijdens een vakantie in Finland op eindeloze bossen, spiegelgladde meren en miljoenen sauna’s. Zowel in de zomer als winter is Finland een geweldige bestemming. Natuurliefhebbers kunnen zich verheugen op prachtige ongerepte landschappen. Dat je oog in oog komt te staan met elanden en rendieren staat vrijwel vast. Ook de beroemdste inwoner van Finland, de kerstman, valt niet te missen. Ga je in de zomer naar Finland dan krijg je te maken met de middernachtzon, in de winter heb je grote kans om het noorderlicht te zien.

Finland wordt ook wel ‘het land van duizend’ meren genoemd. In werkelijk zijn het er veel en veel meer. Overal waar je komt zijn meren en uitgestrekte bossen. Maar liefst 70% van de oppervlakte van Finland bestaat uit bos. Outdoorfanaten kunnen hier hun hart ophalen. Wandelen, varen, mountainbiken, raften, het is hier allemaal mogelijk. Wanneer de winter, in Fins Lapland, een dik pak sneeuw met zich meebrengt is het tijd om te skiën en langlaufen. Ook kun je de natuur in trekken met een hondenslee, sneeuwscooter of op sneeuwschoenen. Een vakantie in Finland, is in ieder jaargetijde, een geweldige ervaring.

Overzicht bestemmingen in Finland

Op vakantie naar de bergen van Finland? Hieronder vind je een overzicht van bestemmingen in Finland. Maak kennis met de dorpen, ontdek wat er te doen valt en doe inspiratie op voor je volgende vakantie.