Skip to navigation Skip to main content

Krimmler Wasserfälle

Krimmler Watervallen
Uitzicht Krimmler Wasserfälle
© Spalder Media Group
Krimmler Wasserfälle
© Spalder Media Group
Wandelen naar de Krimmler Wasserfälle
© Spalder Media Group
 • Een wandelroute van vier kilometer
 • De hoogste gefaseerde watervallen van Europa
 • Goed voor de gezondheid en het immuunsysteem

De Krimmler Wasserfälle, ook wel bekend als de Krimmler watervallen, behoren zeker tot een van de meest populaire uitstapjes van Oostenrijk. Je vindt de Krimmler Wasserfälle op de grens van de deelstaten Tirol en SalzburgerLand, vlak bij het dorpje Krimml en op ongeveer een half uur rijden van Gerlos. Ieder jaar trekken duizenden toeristen die kant op om dit indrukwekkende natuurspektakel met eigen ogen te aanschouwen. Vele miljoenen liters water denderen met een brute kracht naar beneden en zorgen voor prachtige beelden.

De Krimmler Wasserfälle: bijzonder indrukwekkend

De Krimmler Wasserfälle vinden hun oorsprong in de rivier de Krimmler Ache, aan het begin van het Krimmler Achental. Na zo’n 20 kilometer zacht te hebben gestroomd, dendert het water met een overweldigende kracht vanaf een hoogte van 380 meter, in drie fases, naar beneden. Met die valhoogte behoren de Krimmler Wasserfälle niet alleen tot de hoogste gefaseerde watervallen van Europa, maar ook tot een van de hoogste van de wereld. Middels een wandeling van zo’n vier kilometer kun je helemaal naar boven lopen en alle drie de fases goed bekijken. Vooral de middelste is prachtig, want vanaf hier heb je zicht op alle drie de plateaus. Trek goede schoenen aan en neem voldoende eten en drinken mee, want de wandeling duurt zo’n anderhalf uur en is op het eind best pittig. Onderweg zijn er voldoende rust- en fotomomenten en word je continu getrakteerd op schitterende uitzichten. In juni en juli is de waterval op z'n mooist, dan stroomt er het meeste water doorheen.

Feiten & cijfers

De Krimmler Wasserfälle zijn niet voor niets een van de meest bezochte natuurspektakels in Europa. Toeristen van over de hele wereld komen naar Oostenrijk om dit fenomeen te kunnen bewonderen. De feiten en cijfers van de Krimmler Wasserfälle?

 • Ruim 400.000 bezoekers per jaar
 • Met een hoogte van 380 m Europa’s hoogste waterval
 • 3 fases
 • Hoeveelheid water per seconde: 5,6 m3
 • Wandelroute van 4 kilometer
 • Duur van de wandelroute is ongeveer anderhalf uur, maar kan langer duren als je veel foto’s maakt. En we kunnen je vertellen: de watervallen zijn erg fotogeniek…
 • De onderste fase bereik je met 10-15 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Hier kun je ook komen met kinderwagens of rolstoelen.

Goed voor de gezondheid

Artsen spreken al ruim 200 jaar over de helende krachten van de Krimmler Wasserfälle. Sinds kort is dat ook officieel wetenschappelijk bewezen en erkend door de regering van SalzburgerLand. Het water heeft een helende kracht en is goed voor het immuunsysteem. Door de lange afstand en brute kracht ontstaat veel nevel. Die nevel zorgt niet alleen voor flink wat verkoeling tijdens een warme dag, maar ook voor een hoge concentratie negatieve luchtionen en die zijn weer goed voor een verbetering van de luchtwegen en longfunctie. Er bestaat zelfs een speciaal programma met een zogenoemde 'waterval therapie'. Niet alleen mensen met astma of allergieën hebben er baat bij, voor iedereen heeft de nevel die ontstaat door de kletterende watervallen een positieve werking op de gezondheid.

Leuk met kinderen: Krimmler Wasserwelten

Aanrader, zeker als je met kinderen op vakantie bent, is een bezoek aan de Krimmler WasserWelten. In dit recent geopende belevingscentrum gaan kinderen helemaal op in de beleving van water. Er is een enorme tentoonstelling waar het thema water centraal staat en er is een ‘Wasser-bioscoop’. Vergeet ook niet even neer te ploffen op het panoramaterras, waarvandaan je uitzicht hebt op de watervallen. Bestel een verfrissend drankje bij de WasserWunderBar en geniet van een prachtig uitzicht op dit bijzondere natuurfenomeen. De Krimmler WasserWelten zijn van mei tot oktober dagelijks geopend.

Nationaal Park Hohe Tauern

De Krimmler Wasserfälle liggen in Nationaal Park Hohe Tauern. Met een oppervlakte van 1856 km² behoort dit park tot een van de grootste natuurgebieden van Europa. Naast de Krimmler Wasserfälle heeft Nationaal Park Hohe Tauern nog meer hoogtepunten, waaronder de Großglockner en de Pasterzengletsjer. De natuur is ongerept, indrukwekkend en bestaat uit hoge bergtoppen, gletsjers, watervallen en bergmeren. Er lopen allerlei leuke fiets-, mountainbike-, en wandelroutes doorheen. Nationaal Park Hohe Tauern heeft alles in huis voor een heerlijke en actieve vakantie in de natuur.

Tips voor als je de Krimmler Wasserfälle gaat bezoeken:

 • Wil je tijdens het wandelen meer weten over de watervallen? Download de Locandy-app (voor iOS en Android) en laat je via een gratis multimediagids meenemen langs de Krimmler Wasserfälle. Er worden verhalen verteld en interessante weetjes gedeeld.
 • Neem plaats en bekijk de Wasserfeltspiele, een kunstspektakel waar water, licht en muziek bijeenkomen.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Geopend van half april tot en met eind oktober

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers