Skip to navigation Skip to main content

Zillertaler Höhenstraße

Zillertaler Höhenstraße
© Wörgötter&friends
Zillertaler Höhenstraße
© Wörgötter&friends
Zillertaler Höhenstraße
© Wörgötter&friends
Zillertaler Höhenstraße
© Wörgötter&friends
Zillertaler Höhenstraße
© Wörgötter&friends
  • Panoramaroute (tol) van 50 km
  • Diverse berghutten en uitzichtpunten
  • Familietip: Murmelland Zillertal

De Zillertaler Höhenstraße is een panoramaweg die boven Ried, Kaltenbach, Zell en Aschaudoor de Tuxer Voralpen in het Zillertal loopt. Voor de weg die aan het begin van de jaren ’60 werd gebouwd moet tol worden betaald. Langs de route liggen tal van berghutten waar je kunt pauzeren en van het uitzicht kunt genieten. Aanraders zijn de Grünalm, Platzlalm en Zirmstadl. De Zillertaler Höhenstraße staat bekend als een van de mooiste bergwegen in Oostenrijk. Voor families is Murmelland, dat direct aan de Zillertaler Höhenstraße ligt, een echte aanrader.

Panoramaroute van 50 km

De route van de Zillertaler Höhenstraße bestaat uit vijf toegangsroutes en een weg die als een balkon over de flanken van de bergen loopt. Voor de weg die in totaal bijna 50 kilometer lang is moet tol (€ 8,-, personenauto) betaald worden. Je bevindt je constant tussen een hoogte van 1700 en 2100 meter, de Aribsjochkopf is met 2133 meter het hoogste punt van de Zillertaler Höhenstraße. De route is niet alleen populair onder dagjesmensen, maar wordt, net als de Timmelsjoch, Grossglockner en Silvretta Hochalpenstraße, ook veelvuldig gefietst door wielrenners. Van halverwege mei tot eind oktober (afhankelijk van de sneeuwval) is de Zillertaler Höhenstraße geopend.

Murmelland Zillertal

Wanneer je met de familie een ritje over de Zillertaler Höhenstraße maakt, mag een bezoekje aan het Murmelland niet ontbreken. Murmelland Zillertal ligt bij de Kaltenbacher Skihütte op een hoogte van 1800 meter. Alles staat hier in het teken van de bergmarmot. De kids kunnen kennismaken met deze bergbewoner en in de kinderboerderij andere dieren aaien en eten geven. Ook beschikt het Murmelland over een grote speeltuin en een gedeelte waar met water gespeeld kan worden. En het mooiste van dit alles, de toegang is geheel gratis!

Zillertallogo

Zillertaler Höhenstraße

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 8,-

Prijs personenauto

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers