Skip to navigation Skip to main content

Goudmijn Hainzenberg

Hainzenberg
© Goudmijn Hainzenberg
  • Ongeveer 5 kilometer vanaf Zell am Ziller
  • Een leerzaam uitstapje voor de hele familie
  • Kaas proeven bij de 150 jaar oude Käsealm

Goudmijn Hainzenberg, ook wel bekend als Goldschaubergwerk Hainzenberg, ligt in het plaatsje Hainzenberg, ongeveer 5 kilometer vanaf Zell am Ziller. Tijdens een bezoek aan Goudmijn Hainzenberg neem je een kijkje in de ruim 350 jaar lange mijnhistorie van het Zillertal. Er wordt van alles verteld over de leef- en arbeidsomstandigheden van de mijnmedewerkers en over de diverse politieke- en economische conflicten tussen Zell am Ziller en het Salzburgerland.

Goldwerk-Express

Bij een bezoek aan Goudmijn Hainzenberg zit ook een bezoek aan de Hochzeller Käsealm inbegrepen. De ruim 2 uur durende rondleiding start bij de Käsealm, waar je alles wordt verteld over de ruim 150 jaar oude hut en waar je geniet van een kaasproeverij. Uiteraard kun je alle lekkere producten aan het einde van de tour zelf aanschaffen. Vervolgens ga je op onderzoek uit in Goudmijn Hainzenberg. Leuk om te weten: als je de rondleiding boekt, dan wordt je vanuit Zell met de Goldwerk-Express opgehaald bij Freizeitpark Zell.

Naast Goudmijn Hainzenberg ligt ook een kleine dierentuin/kinderboerderij. Een bezoek daaraan zit inbegrepen in de prijs.

Logogoldschaubergwerk

Goudmijn Hainzenberg

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: 14,-
  • Prijs kinderen : 7,-

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Rondleidingen worden in mei en juni om 11.00 en om 13.00 uur gegeven. In juli en augustus ieder uur, in september iedere twee uur en in oktober alleen om 11.30 uur.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*