Skip to navigation Skip to main content

Gerlospass / Gerlos Alpenstraße

Gerlospass
© Gerlos Alpenstraße
Gerlospass
© Gerlos Alpenstraße
Gerlospass
© Gerlos Alpenstraße
Gerlospass
© Gerlos Alpenstraße
Gerlospass
© Gerlos Alpenstraße
  • 12 kilometer lange bergpas
  • Route gemakkelijk uit te breiden
  • Bezoek ook de Krimmler Wasserfälle

De Gerlospass verbindt het Zillertal in Tirol met het Salzachtal in het Salzburgerland. Op de pas begint de Gerlosstraße, ook wel bekend als de Gerlos Alpenstraße, een geweldige tolweg dwars door de prachtige bergwereld. Onderweg geniet je onder andere van uitzichten op de Durlaßboden Stausee en de Krimmler Wasserfälle. Let op wanneer je Königsleiten gepasseerd bent. De oude smalle weg gaat door via wegnummer 165, terwijl je voor de nieuwe tolweg rechtsaf moet slaan. De Gerlospass is het hele jaar door geopend, maar op z’n mooist in de zomermaanden.

Eerste weg in 1630

Onderzoek en opgravingen hebben laten zien dat de Gerlospass al ruim 3500 jaar wordt gebruikt. De oversteek werd echter pas echt belangrijk toen men goud vond in het Zillertal. De eerste weg werd in 1630 gebouwd en daarna vaak verwoest door natuurgeweld. De huidige pas werd in 1949 ontworpen door Franz Wallack (dezelfde architect als die van de Grossglockner Hochalpenstraße) en officieel geopend op 1 december 1962.

De lengte van de Gerlospass bedraagt 12 kilometer en daarbij overbrug je 558 hoogtemeters. De maximale helling is 9%. Een tip is om de route uit te breiden en te starten in Zell am Ziller of Mittersill. Dan rijd je niet 12, maar ruim 60 kilometer door de bergen. Onderweg kom je meerdere uitzichtpunten tegen, waar je even kunt stoppen en genieten van al het moois om je heen.

Gerlospasslogo

Gerlospass / Gerlos Alpenstraße

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: €2,-
  • Prijs kinderen (6-15): €1,-

Bovengenoemde prijzen gelden voor een busrit. Bekijk de actuele prijzen voor auto en motor op de officiële website.

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

De pas is het hele jaar door geopend.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*