Skip to navigation Skip to main content

Kristallpark – Spieljoch Fügen

Kristallpark
© Zillertal Sports
Kristallpark
© Zillertal Sports
Kristallpark
© Zillertal Sports
Kristallpark
© Zillertal Sports
Kristallpark
© Zillertal Sports
  • Op zoek naar echte edelstenen
  • Leerzaam uitje voor kinderen vanaf 4 jaar
  • Speelvijver en tubingbaan

Sinds de zomer van 2021 is het Kristallpark geopend op de Spieljoch bij Fügen in het Zillertal. In dit speelpark worden kinderen bij negen verschillende leerzame stations mee teruggenomen naar de tijd van de mijnbouw. Ze kunnen zelf uitvinden of er nog ertsen, kwarts of andere edstenen te vinden zijn op de berg. Ook is er een 140 meter lange tubingbaan en een speelvijver van 1000m2 te vinden op de berg bij het Kristallpark in Fügen.

Terug naar het verleden

Honderden jaren geleden was de Spieljoch vindplaats van kostbare mineralen en metalen. In het Kristallpark leren bezoekers meer over deze geschiedenis. Op originele wijze verkennen kinderen, maar ook volwassenen het verleden van de mijnbouw op deze berg. Mascotte Knappi verwelkomt zijn gasten bij de ingang van het park en begeleidt de kleine schatzoekers ook tijdens hun speurtocht. Zo kan er bijvoorbeeld in de zandbak op zoek gegaan worden naar ijzererts, de drie mooiste stenen mogen in een leren tasje mee naar huis. Ook is er een boksmolen en een hindernisparcours in het Kristallpark.

Met of zonder begeleiding

Vanaf 10.30 uur ’s ochtends is het mogelijk dat kinderen onder begeleiding een programma van ongeveer een uur volgen. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarnaast is het mogelijk dat ouders zelf met hun kinderen op zoek gaan naar kristallen door het zeven van zand in de zandbak. Het programma onder begeleiding kost € 13 en zonder begeleiding € 7, waarbij er drie edelstenen mee naar huis genomen mogen worden. Aanmelden voor het programma kan in het plaatselijke skischoolbureau.

Spieljoch: de familieberg

De Spieljoch is een perfecte plek voor een dagtrip met de hele familie. Naast het Kristallpark ligt er tevens een 140 meter lange tubingbaan. Ook is er een grote speelvijver die op warme zomerdagen voor de nodige waterpret en verkoeling zorgt. In de Mountain Loft, het restaurant dat direct bij het bergstation van de lift ligt, kun je terecht voor een drankje of een heerlijke lunch. Vanaf het bergstation starten tevens meerdere mooie familiewandelingen.

Openingstijden

Maandag 10.30 - 16.30
Dinsdag 10.30 - 16.30
Woensdag 10.30 - 16.30
Donderdag 10.30 - 16.30
Vrijdag 10.30 - 16.30
Zaterdag 10.30 - 16.30
Zondag 10.30 - 16.30

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*