Skip to navigation Skip to main content

Almparadies Gerlosstein

Almparadies Gerlosstein
© Zillertal Arena
Almparadies Gerlosstein
© Zillertal Arena
Almparadies Gerlosstein
© Zillertal Arena
  • Avontuurlijke omgeving hoog in de bergen
  • Vele activiteiten voor het hele gezin
  • Geniet van lokale gerechten in Berghotel Gerlosstein

Op 1700 meter hoogte vind je Almparadies Gerlosstein, een avontuurlijke bestemming in de bergen met allerlei activiteiten voor jong en oud. Maak een wandeling over de Almpromenade, beklim de meest indrukwekkende rotswand in het Zillertal (de Gerlossteinwand) of geniet van culinaire hoogstandjes in Berghotel Gerlosstein. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of knuffelen met dieren op de kinderboerderij. Voor de echte avonturiers onder ons zijn er vier verschillende zipline routes, waar je met een snelheid van wel 50 km per uur tussen de bergen door zweeft. Bij Almparadies Gerlosstein beleef je gegarandeerd een heerlijke (mid)dag!

Almflieger Gerlosstein

Een ritje met de Almflieger is een activiteit voor iedereen die houdt van een echte adrenalinekick. Almparadies Gerlosstein beschikt niet over één, maar wel vier verschillende ziplineroutes, waarvan de lengte tussen de 169 en 738 meter ligt. Wanneer je met de zipline door de bergen zweeft, kun je een snelheid van wel 50 kilometer per uur behalen! Dit grote avontuur is in het hoogseizoen vier keer per dag mogelijk, om 9.15 uur, om 10.45 uur, om 13.15 uur en om 14.45 uur. Volwassenen betalen € 37,20, kinderen van 15 tot 18 jaar € 33,50 en kinderen van 7 tot 15 jaar € 26,00. Met de Activcard krijg je korting.

Almpromenade en Almtribüne

Bij Almparadies Gerlosstein vind je de gemoedelijke wandeling 'Almpromenade', waar je van alles kunt leren over de geschiedenis en cultuur van het Zillertal. Ken je bijvoorbeeld de legende over de heks van Gerlosstein al? Vele interactieve elementen maken de wandeling leuk voor kleine kinderen, waardoor ook zij deze één uur durende tocht gemakkelijk kunnen meelopen. Aan het einde van de Almpromenade kom je terecht bij de Almtribüne, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het Zillertal en de omringende bergwereld.

Brunch bij Berghotel Gerlosstein

Elke zondag van juli tot september kun je van 07.30 uur tot 11.30 uur genieten van een uitgebreid brunchbuffet in Berghotel Gerlosstein. Versgemalen koffie, regionale delicatessen en lekkernijen uit het Zillertal maken dit tot een heerlijke belevenis. Vroege vogels kunnen op deze dagen om 07.30 uur met de Gerlossteinbahn omhoog.

Alpin-Klettersteig Gerlossteinwand

De Zillertal Arena biedt veel mogelijkheden voor klimmers. Van een klimtoren tot een klimbos en een klimpark. Een absoluut hoogtepunt vind je bij Almparadies Gerlosstein: de Alpin-Klettersteig Gerlossteinwand. Een prachtige klettersteig met de moeilijkheidsgraad C/D van 380 meter lang. De route start op 1898 meter hoogte en eindigt op 2166 meter hoogte. Je overbrugt een hoogteverschil van 240 meter.

(Foto's: © Zillertal Arena)

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17.00
Dinsdag 8.30 - 17.00
Woensdag 8.30 - 17.00
Donderdag 8.30 - 17.00
Vrijdag 8.30 - 17.00
Zaterdag 8.30 - 17.00
Zondag 8.30 - 17.00

Dit zijn de openingstijden van de Gerlossteinbahn, het Almparadies Gerlosstein kent geen specifieke openingstijden.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*