Skip to navigation Skip to main content

Hintertuxer Gletscher

Hintertuxer Gletscher
© Zillertaler Gletscherbahn GmbH
Hintertuxer Gletscher
© Zillertaler Gletscherbahn GmbH
Hintertuxer Gletscher
© Zillertaler Gletscherbahn GmbH
Hintertuxer Gletscher
© Zillertaler Gletscherbahn GmbH
  • 365 dagen per jaar sneeuw
  • Neem een kijkje in de gletsjer
  • 2 speelparken voor kinderen

Op de Hintertuxer Gletscher bij Hintertux in het Zillertal kan 365 dagen per jaar geskied worden. Ook wanneer je in de zomer totaal niet bezig bent met wintersport is de Hintertuxer Gletscher een leuk uitstapje. Met de gondel ga je naar een hoogte van 3250 meter, waar naast een prachtig uitzicht, ook een grot, het ‘Flohpark’ en een ijspaleis te vinden zijn. De Hintertuxer Gletscher is een bijzonder uitstapje voor de hele familie.

IJspaleis onder de gletsjer

Neem wanneer je de Hintertuxer Gletscher gaat bezoeken warme kleding mee. In het dal kan het zomers aanvoelen, maar eenmaal boven is het een flink stuk kouder! Als je ook nog eens het ijspaleis (0° graden) ingaat zal je maar wat blij zijn met je lange broek en trui. Het ijspaleis ligt bij het bergstation van De Gletscherbus 3. Onder de skipistes betreed je een begaanbare gletsjerspleet waar je fonkelende ijskristallen, bevroren watervallen en een gletsjermeer kunt aanschouwen. Als bezoeker kun je deelnemen aan 2 tours: Grande Tour (1 uur) en Schnuppertour (30 min).

Hoogstgelegen grot van Europa

De Spannagelhöhle is de hoogstgelegen grot van Europa en de ingang ligt op 5 minuten van het Tuxer Fernhaus die bereikbaar is met de Gletscherbussen 1+2. Met een lengte van 12,5 kilometer is het bovendien ook de grootste grot van de Alpen. Tijdens een rondleiding kun je ongeveer 500 meter van de immense grot ontdekken. De tour duurt een uur en hierbij ontdek je diverse geologische bijzonderheden als druipstenen, marmeraders en gletsjerspleten.

Twee ‘Flohparks’ voor kinderen

Op de Hintertuxer Gletscher liggen twee ‘Flohparks’ waar kinderen het nodige plezier kunnen beleven. Op 2100 meter ligt het Flohpark Sommerberg met onder meer een klimwand, speelkasteel, reuzenglijbaan en een skelterbaan. Op 3250 meter, en daarmee de hoogste speeltuin van Europa, ligt het Gletscherflohpark. Hier kunnen de kids ook in de zomer in de sneeuw spelen! Ook is er een bandencarrousel, tubingbahn, babylift en ‘sneeuwvlo’ fotostation.

Hintertuxergletscherlogo

Hintertuxer Gletscher

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 35,50
  • Prijs kinderen (15-10): € 21,-

Prijs voetganger retour Gefrorene Wand (3250 m)

Openingstijden

Maandag 08.15 - 16.30
Dinsdag 08.15 - 16.30
Woensdag 08.15 - 16.30
Donderdag 08.15 - 16.30
Vrijdag 08.15 - 16.30
Zaterdag 08.15 - 16.30
Zondag 08.15 - 16.30

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*