Skip to navigation Skip to main content

BrauKunstHaus

BrauKunstHaus
© Zillertal Bier
BrauKunstHaus
© Zillertal Bier
  • Hét uitstapje voor bierliefhebbers
  • Leer alles over de geschiedenis van het Zillertaler bier
  • Eindig je bezoek met een bierproeverij in de bar

Het BrauKunstHaus is een museum in het Zillertal dat helemaal in het teken staat van het Zillertal Bier dat hier al enkele eeuwen gebrouwen wordt. Dankzij een indrukwekkende multimediatentoonstelling kom je erachter hoe de brouwerij en biercultuur zich sinds 1500 heeft ontwikkeld in Zell am Ziller, hoe belangrijk vers bergwater is en van welke soorten graan het bier gebrouwen wordt. Een bezoek aan het BrauKunstHaus is een leuk en leerzaam uitstapje voor bierliefhebbers, maar ook voor gezinnen met kinderen en iedereen die graag meer te weten komt over een onderdeel dat zo belangrijk is voor de geschiedenis van het dal.

Ontdek ruim 500 jaar bierhistorie in het BrauKunstHaus

In het BrauKunstHaus leer je alles over hoe het Zillertal Bier wordt gemaakt, maar ook over de roerige geschiedenis van de brouwerij. Het begon allemaal ruim 500 jaar geleden toen het aartsbisdom Salzburg recht verleende aan de Probstei in Zell am Ziller voor het produceren en schenken van bier en brandewijn in het 'Polsingerhaus'. Hét begin van een lange en roerige geschiedenis van het Zillertal Bier. Destijds was de brouwerij gevestigd in Hotel Gasthof Bräu, een hotel dat nog altijd in handen is van de familie. In de jaren en eeuwen daarna ontstond er een enorme verbintenis met de regio en ontwikkelde de brouwerij zich tot een van de belangrijkste van Tirol. Er volgden enkele nieuwe locaties, maar nooit buiten het dal. Sinds 2012 wordt er gebrouwen in de brouwerij aan de rand van het dorp Zell am Ziller, niet ver van de pas naar Gerlos. Nog altijd wordt met heel veel trots gebrouwen en daarom vond de organisatie het hoog tijd om geïnteresseerden kennis te laten maken met de eeuwenlange historie en het bierbrouwen. Daarom werd in 2020 het BrauKunstHaus geopend.

Een leuk uitstapje in het Zillertal

Tijdens een zomervakantie in het Zillertal valt er ontzettend veel te zien en te doen. Van wandelen en fietsen in de bergen van de Zillertal Arena tot het maken van allerlei uitstapjes naar leuke en leerzame bezienswaardigheden in de omgeving. Het BrauKunstHaus is een belevenis voor jong en oud. Op een oppervlakte van 5000 m2 vind je een indrukwekkende multimediatentoonstelling die geheel in het teken staat van de brouwerij. Volg de rondleiding en kom alles te weten over de ingrediënten van het bier, waarom het bergwater van groot belang is, het brouwproces en het bottelen. Laat je zintuigen prikkelen en sluit af met een proeverij in de bar. Wil je een aandenken of voorraad bier meenemen voor thuis? Neem dan nog even een kijkje in de BrauKunstHaus winkel.

Leuk weetje: sinds het begin van de brouwerij wordt het Gauder Fest gevierd op de 'Gauderleden'. Dit is het landbouwbedrijf dat bij de brouwerij hoort. Inmiddels is dit één van de grootste voorjaars- en klederdrachtfeesten van Oostenrijk, waar jaarlijks ruim 30.000 bezoekers op af komen. Speciaal voor deze gelegenheid brouwt Zillertal Bier haar inmiddels beroemde Gauder Bock.

 

Braukunsthaus

BrauKunstHaus

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 16,90
  • Prijs kinderen (7 - 15): € 9,90

Prijs volwassenen op basis van entree, 3 speciaalbieren van elk 0,2 liter en een pretzel. Prijs kinderen op basis van entree, een flesje appelsap en een pretzel. Kinderen tot 6 jaar gratis

Openingstijden

Maandag 10.00 – 18.00
Dinsdag 10.00 – 18.00
Woensdag 10.00 – 18.00
Donderdag 10.00 – 18.00
Vrijdag 10.00 – 18.00
Zaterdag 10.00 – 18.00
Zondag Gesloten

Het museum is open van half december tot half mei open (maandag t/m vrijdag) en van eind mei tot begin november (maandag t/m zondag). Voor de BrauKunstShop gelden aangepaste openingstijden.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*