Skip to navigation Skip to main content
Gerlos 2
© Spalder Media Group
  • Een vakantie vol gezelligheid, cultuur, natuur en activiteit
  • Gezellig dorp met bruisende hoofdstraat
  • Leuk voor jong en oud
  • Veel fiets-, mountainbike- en wandelroutes

Gerlos ligt op ongeveer 1300 meter hoogte in het Gerlostal, een zijdal van het Zillertal. Het dorp wordt omringd door de groene bergweides van de Zillertaler Alpen en is samen met nog drie andere dorpen onderdeel van de Zillertal Arena. Gerlos behoort tot het district Schwaz in Tirol en ligt vlakbij de grens met het Salzburgerland. Het hele jaar door is het er gezellig druk en kun je er een fijne vakantie beleven.

Gerlos is te bereiken via een kronkelige bergweg vanuit Zell am Ziller, de Gerlos Bundestrasse, of via de Gerlospass vanuit Krimml. De steile bergweg vol met haarspeldbochten maakt het rijden ervan een avontuur an sich. Hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht. Gerlos is een langgerekt en bruisend vakantiedorp. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden wordt het druk bezocht door toeristen. Langs de gehele lengte van het dorp stroomt de rivier de Ziller. Kenmerkend voor Gerlos is de hoofdstraat met aan beide zijde allerlei accommodaties, winkeltjes restaurants en barretjes.

Fotogalerij van Gerlos

Gerlos 1
© Spalder Media Group
Gerlos 3
© Spalder Media Group
Gerlos 6
© Spalder Media Group
Gerlos 4
© Spalder Media Group
Gerlos Zomer Video Thumbnail

Een wandelvakantie in Gerlos

Er zijn veel mogelijkheden voor een wandelvakantie in Gerlos. Het dorp en de 5 zijdalen, Wimmertal, Swarzachtal, Krummbachtal, Schönertal en Wildgerlostal, bieden samen honderden kilometers aan mogelijkheden voor alle niveaus en leeftijden. Er zijn themawandelingen, huttentochten, rondwandelingen en wandelroutes boven de 3000 meter mogelijk. Enkele tips zijn: Isskogel - Kreuzjoch (zwaar, 17 km, 680 hoogtemeters), Erlebnisreichweg Gerlos (makkelijk, 3 km, 60 hoogtemeters) en de Arena Panoramaweg (middelzwaar, 14 km, 395 hoogtemeters). Ook heeft Gerlos een speciale mannen- en vrouwentour. Tijdens deze wandeltocht wandel je vier dagen lang met alleen mannen of vrouwen en onder begeleiding van een gids door de bergen van de Zillertal Arena en Nationaal Park Hohe Tauern.

De 7 mooiste rondwandelingen in Zell-Gerlos >

Wandelen Gerlos

Mountainbiken in Gerlos

Op de mountainbike valt er in Gerlos veel te ontdekken. Er zijn uitdagende singletrails, mooie tours en tochten met gids mogelijk. Tijdens het mountainbiken in Gerlos wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven met een kleur. Blauw is makkelijk, rood is middelzwaar en zwart is moeilijk. Enkele tips zijn: de Arena Center Tour (rood, 535 hoogtemeters, 9 km), door het Schönachtal (blauw, 215 hoogtemeters, 11 km) en de King Tour of Gerlos over de Isskogel (zwart, 1075 hoogtemeters, 26 km). Materiaal kan gehuurd worden bij de verhuurbedrijven in het dorp.

5 mooie mountainbike routes in de bergen rondom Zell-Gerlos >

Klimmen in Gerlos

Gerlos biedt veel mogelijkheden voor het beoefenen van de klimsport. Er zijn verschillende opties voor alle niveaus. Ook kinderen kunnen de sport beoefenen, maar afhankelijk van waar dat gedaan wordt, geldt een minimum lengte of leeftijd. In het dorp staat een 12 meter hoge klimtoren, waarop de eerste meters van de sport geoefend kunnen worden. Meer uitdaging is te vinden in klimtuin Gerlos (hoog in de bomen met ziplines en een flying fox) en bij Klettersteig Riederklamm. Ervaren klimmers kunnen kiezen voor het Alpine klimpad bij de Gerlossteinwand of voor klimpad Talbach.

Een vakantie aan het water

Als je vanuit Gerlos iets verder doorrijdt, richting Königsleiten, dan kom je aan bij de Durlaßboden Stausee. Zomers warmt het water op tot een graad of 21 en kun je er niet alleen terecht voor verkoeling en ontspanning, maar ook voor sportiviteit. Op het meer kun je onder andere vissen, surfen, kanoën, varen, zeilen en waterfietsen. Ook kun je een 10 kilometer lange wandeling rondom het meer maken of gewoon genieten van het panoramische uitzicht op het terras bij Gasthof Finkau, de Bärschlagalm en de Seestüberl. Voor meer actie is canyoning en raften mogelijk op de rivier. Een uitstapje naar de beroemde Krimmler Wasserfälle is ook zo gemaakt.

Pauze aan een bergmeer in Gerlos
Spalder Media Group

Tips in Gerlos

  • Zomers zijn de Isskogelbahn, de Königsleiten Dorfbahn, de Gerlossteinbahn en de Rosenalmbahn in Zell am Ziller geopend.
  • Families met kinderen vinden in Gerlos voldoende mogelijkheden. Er zijn twee speciale kinderprogramma’s waar kinderen vanaf 5 jaar of tussen de 10 en 15 jaar aan deel kunnen nemen. Ook zijn er speciale familie accommodaties. Een overzicht vind je hier >
  • Tijdens een vakantie in Gerlos kun je gratis gebruik maken van de iZillertal Arena App. De app biedt onder andere wandel- en fietstochten, weerberichten en allerlei leuke tips. De app is te downloaden voor iOS en Android. Er zijn in de gehele Zillertal Arena meerdere wifi hotspots, zodat je ook onderweg van internet gebruik kunt maken.
  • Verblijf je in het Zillertal, dan kun je de Zillertaler Activecard aanschaffen. Je profiteert van aantrekkelijke kortingen en je kunt gratis gebruik maken van de bergliften.

Weer in Gerlos

Vandaag

Regenbuien, soms met hagel, ook zon

Regenbuien, soms met hagel, ook zon
13 / 24

Vorstgrens

3372 meter

Regen

2 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
13 / 25

Vorstgrens

3507 meter

Regen

8 mm
Gerlos - FlyingCam
Isskogel - Zillertal Arena
Stuanmandl Berg
Hotel Platzer
Toeristeninformatie voor Gerlos
Name Tourismusverband Zell-Gerlos, Büro Gerlos
E-mail info@zell-gerlos.at
Telefoon +43 5284 5244 0
Algemene informatie
Aantal inwoners 820
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 956 km
Hoogte dorp 1246
Aantal toeristenbedden 4221
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels 3
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 23
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart